Mój problem polega na tym że mam 2 Intel(R) HD Graphics 4000 i Nvidia GEFORCE 610M 2 gb zmierzam do tego że w grach nie odczuwam żadnej różnicy odpalałem na zintegrowanej i na nvidia tak samo chodzi przykład z youtube https://www.youtube.com/watch?v=L3O8tCDoQsE koleś tu gra słabszą kartą graficzną i dla czego mu szybciej chodzi ta gra odemnie ???? Procesor ma lepszy ?? może ram więcej ?? próbowałem już wszystkiego np ( otwórz za pomocą tej i tej karty ) i wszystko ok ale bez rezultatu ta czy ta karta , tak samo chodzą gry
Asus R500VD-SX649H problem strona 1 z 2
miałem ten sam problem z lapkiem kolegi, napiszę szczerze że lipna sprawa, mimo że instalowałem u niego sterowniki do k. graficznej, problem był ten sam, tylko że z inną grą, pierw sprawdź w menedżerze urządzeń czy widnieje w ogóle ta karta i czy nie ma przypadkiem wykrzyknika, jak ma to znaczy się że musisz dalej się pomęczyć ze sterownikami, ew. możesz ściągnąć z torentów bazę sterowników wraz z programem, wtedy ci zaktualizuję je off-line. program nazywa się ,,samdrivers'' co prawda zajmuję tak z 10 Gb ale warto spróbować...
samdrivers ??? szuka sterowników ?? ogólnie byłem na stronie producenta i ściągałem już sterowniki nic to nie dało nadal problem się powtarza wiec postanowiłem ściągnąć Display Driver Uninstaller ładnie usuwa sterowniki karty graficznej i spróbowałem ściągnąć SlimDrivers poprało się zainstalowałem i nadal bez zmian ... nie wiem co tu jest grane ... ten laptop i te 2 karty to dla mnie 1 wielka porażka a jak wyłączę w Menadżer tą Intel(R) HD Graphics 4000 to robi się czarny ekran chodź moim zdaniem nie powinno tak być jeśli się ma 2 w zapasie 610 m dużo naczytałem o forum ale wszystkie podpowiedzi ,były negatywne ;/
sam drivers-to po prostu ogromny zbiór sterowników do komputerów i lapków, ściągnij sobie to z torrentów i się tym pobaw, mi pomogło, a tak samo kolegi lapek już był spisany na straty :). p.s-wysoka wydajność to wysoka wydajność a to że mu w ogóle grafa nie trybi to druga sprawa :D
p.s-zapomniałem napisać-tak, sam drivers automatycznie szuka sterowników, wystarczy odpalić wbudowany soft :)
alaskadzordz takie rzeczy już próbowałem , raungi co do tego programu nie jestem przekonany :P miałem podobne ,sorki ze dopiero teraz odpisuje ale walczyłem z biosem bo go rozwaliłem trochę :D
recovery albo format powiadasz xd na razie z tym wyluzuje naciesze się nim bo raz usunąłem boot opcje których nie szło przywrócić tydzień męczenia i udało się czyta i latanie po forach się opłaciło , a może być tak ze tylko win 8 obsługuje tą kartę , bo od samego kupienia miałem 8 wiec może to jest przyczyną ?