Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  14 marca 2014 (pierwszy post)

Witam.
Zrobiłem format laptopa, zainstalowałem wszystkie podzespoły, pościągałem certyfikaty itd...
Łączę się z siecią, ale połączyło mnie z dwoma. Internet jest normalnie, tylko te połączenie. Co jest nie tak?
Mieszkam w akademiku, mam sieć eduroam,
Co zrobić?

szadou
szadou
  14 marca 2014

nic nie widac z tego screena

Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  14 marca 2014

No jak nie widać?
Masz napisane i pokazane że połączono z dwiema sieciami: sieć i sieć 2

raugi
Posty: 10221 (po ~117 znaków)
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  15 marca 2014

dałeś za małe zdjęcie, które nie da się powiększyć... tak na marginesie, to usunięcie jednej niepotrzebnej sieci, jest tak łatwe jak spanie :)

Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  15 marca 2014

Skoro jest tak łatwe, to olśnij mnie :)

raugi
Posty: 10221 (po ~117 znaków)
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  16 marca 2014

start--->panel sterowania-->centrum sieci i udostępniania i pojawia się to okienko ze screena którego tu wstawiłeś, po prawej stronie masz opcję ,,dostosuj'' strzel w to niczym myśliwy w dzika, później w oknie na samym dole kliknij : scal, lub usuń lokację sieciowe'' pojawia się lista, wybierasz co się interesi i naciskasz ,,usuń''

kiedy to nie pomoże, to wejdź w menedżer zadań i zrób porządek :D

AdamChrzescijanin
Posty: 27 (po ~311 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
AdamChrzescijanin
  28 marca 2014

musisz sobie w routerze ustawić hasło do wi-fi aby inni w pobliżu się nie łączyli z twoim urządzeniem,tak będzie w przypadku miejsc publicznych,niektóre modemy nie mają zabezpieczeń,aby ustawić zabezpieczenie musisz wejść na stronę konfiguracji

podaj mi jaki posiadasz modem do neta to pomogę ci go ustawić i na jaką stronkę musisz wejść,zazwyczaj to jest to 192.168.1.1 i tam wpisujesz login:admin i hasło:admin i ok,ale to też strona wygląda inaczej do każdego modemu więc proszę o podesłanie nazwy

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.