Witam , potrzebuje superszybkiego laptopa o duzej wydajnosci przeliczeniowej( w tej chwili mam toshibe sattelite 4g 500gb z jakims podwojnym procesorem ale mi strasznie muli, bo uzywam programow ktore zzeraja bardzo duzo pamieci.
czy taki laptop bedzie wystarczajacy??
Laptop LENOVO G780A i5-3210M 16GB 1TB GT635M 1GB
http://allegro.pl/laptop-lenovo-g780a-i5-3210m-16gb-1tb-gt635m-1gb-i3004046595.html
Macie jakies propozycje??
Superszybki Laptop?? jaki?? strona 1 z 2
zapomnialem napisac ze mam przeznaczone na cel do 4tys ten za drogi troche , ale dzieki za propozycje i czekam na nstepne , dzieki bardzo
laptop nie sluzy i nigdy nie bedzie sluzyl do superszybkiej mocy przeliczeniowej
lepiej kompa za to kupic
Tak wiem ze lepiej kompa kupic , ale bardzo czesto podrozuje i stacjonarki nie wezme do bagazu , potrzebuje laptop
No ale nie mówmy ze on potrzebuje xeona e7 czy cos z 10 rdzeniami i 20 watkami, bo i7 3 generacji który siedzi w tym lapku spokojnie daje rade na dzisiejsze czasy .
Stacionarka tez nie , do superszybkich mocy , chyba ze to komputer kwantowy.
Wg mojej wiedzy kompa powinno się składać wedle zastosowania. Cóż chcesz robić na tymże lapku? Renderować filmy, obrabiać słitfocie na fejsa, kompilować samemu całego pingwina ze źródeł, czy grać w pasjansa?
Po pierwsze i najważniejsze jaki program używasz że ci tyle pamięci zżera ?
Jakiej pamięci operacyjnej czy może graficznej ?
na moje oko fajny komputer.