oOZyxak0o
oOZyxak0o
  30 stycznia 2013 (pierwszy post)

czy w stacjonarnym komputerze pamięć ram pobiera dużo procesora? Bo kupiłem komputer wszystko jest tylko mało ramu to jak dorzuce kosc ram 512 to nie bede musial wymieniac procesora?

Niereformowalny
Niereformowalny
  30 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: jak dorzuce kosc ram 512 to nie bede musial wymieniac procesora?

bambo prośba... zanim to zrobisz oddaj sprzęt komuś kto się na tym zna :>
TobiXywa
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 758
TobiXywa
  30 stycznia 2013

nic nie będziesz musiał wymieniać, po pierwsze sprawdź jakie kości ram pasują do twojej płyty główniej czy są to ddr 2 czy ddr 3 lub jeszcze starsze ddr. nie musisz wymieniać procesora ale jeśli to stary komp, nie warto inwestować (moim zdaniem). Decyzje zostawiam Tobie.

:lol2:i'm out:crylol:
denaturat
denaturat
  30 stycznia 2013

wrzuc tu model i producenta plyty albo chociaz jaki procesor masz bo wrozyc z fusow nie bedziemy a nie kazda pamiec pasuje do kazdej plyty szczegolnie ze starszymi i SD RAM byly pewne komplikacje

pawciomistrz
pawciomistrz
  30 stycznia 2013

chłopie nie znasz się na komputerach ram to zależy jaki komputer i od systemu jaki masz i zalezy jak to włożyć odpowiednio do komputera ja mam ram w kompie 512 i coś wiecej

NicZaFriko
NicZaFriko
  31 stycznia 2013

Podaj nam model płyty głównej , lub spójrz na pudełko , powinno byc tam napisane jaki ram obsługuje Twoja płyta główna .
Typów ramu jest bardzo dużo , ale warto tez podać co to za procek , bo czasem bywa tak , ze użytkownik myśli ze komp mu "zamula" bo nie ma ramu , a często to procesor jest za słaby i to jest problemem wolnej pracy.
I pamietaj ze system 32 bitowy , obsługuje tylko max 3,25 gb ramu. Powyzej juz tylko system 64 bit ale to musi procesor to obsługiwac.

pawciomistrz
pawciomistrz
  31 stycznia 2013

albo wymiana procesora na lepszy

NicZaFriko
NicZaFriko
  31 stycznia 2013

zalezy czy socket ktory jest w płycie głownej obsłuzy "lepszy procek"

pawciomistrz
pawciomistrz
  31 stycznia 2013

mój obsługuje lepszy procesor

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  31 stycznia 2013

skad wiesz? a tak w ogóle to po co sie chwalisz?

Niereformowalny
Niereformowalny
  31 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ram to zależy jaki komputer i od systemu

od systemu na sto procent,kciuk w górę :zonk:
pawciomistrz
pawciomistrz
  31 stycznia 2013

nierefomowalny zapraszam na mój post

tomek1989tadzik
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 1
tomek1989tadzik
  2 lutego 2013

ja mam komputer chyba z 2001r albo 2002 i płyta główna ma blisko 2 GHz (1,98-1,89) system Windows xp, i wgrałem dodatki dla systemu vista lub siódemki i komputer nawet się nie zająknoł

pawciomistrz
pawciomistrz
  2 lutego 2013

a dzwięk w komputerze wgrałeś

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  2 lutego 2013

wszystko dziala zamknijcie juz ten temat -.-

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.