czy w stacjonarnym komputerze pamięć ram pobiera dużo procesora? Bo kupiłem komputer wszystko jest tylko mało ramu to jak dorzuce kosc ram 512 to nie bede musial wymieniac procesora?
ram rozbudowa strona 1 z 2
nic nie będziesz musiał wymieniać, po pierwsze sprawdź jakie kości ram pasują do twojej płyty główniej czy są to ddr 2 czy ddr 3 lub jeszcze starsze ddr. nie musisz wymieniać procesora ale jeśli to stary komp, nie warto inwestować (moim zdaniem). Decyzje zostawiam Tobie.
wrzuc tu model i producenta plyty albo chociaz jaki procesor masz bo wrozyc z fusow nie bedziemy a nie kazda pamiec pasuje do kazdej plyty szczegolnie ze starszymi i SD RAM byly pewne komplikacje
chłopie nie znasz się na komputerach ram to zależy jaki komputer i od systemu jaki masz i zalezy jak to włożyć odpowiednio do komputera ja mam ram w kompie 512 i coś wiecej
Podaj nam model płyty głównej , lub spójrz na pudełko , powinno byc tam napisane jaki ram obsługuje Twoja płyta główna .
Typów ramu jest bardzo dużo , ale warto tez podać co to za procek , bo czasem bywa tak , ze użytkownik myśli ze komp mu "zamula" bo nie ma ramu , a często to procesor jest za słaby i to jest problemem wolnej pracy.
I pamietaj ze system 32 bitowy , obsługuje tylko max 3,25 gb ramu. Powyzej juz tylko system 64 bit ale to musi procesor to obsługiwac.