lubiewpupenh
lubiewpupenh
  23 stycznia 2013 (pierwszy post)
http://ocenianie.com.pl/?q=SamungGalaxyS4
NicZaFriko
NicZaFriko
  23 stycznia 2013

Haha porażka jakaś 8 rdzenie do czego ? Do włączania telefonu ? A moze tam gta 5 mozna wlaczyc albo jakis program do grafiki , padaka jakas, 8 rdzeni po to zeby mozna bylo normalnie uzytkowac telefon, lepiej nasrać tego bo optymalizacja firmie google android jest obca.

lubiewpupenh
lubiewpupenh
  23 stycznia 2013

Znalazł się fan IOS w pełni płatnej platformy

TobiXywa
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 758
TobiXywa
  23 stycznia 2013

Już szykuje sie powoli na niego ^^ Obecnie posiadam Galaxy S3 i jestem bardzo ciekaw jak wyróżnia sie ten nowy S4 od S3 :D ^^ Wizualnie widać dość sporą różnice :D Jestem ciekaw jak jego mobilność ^^ Jeśli masz małe ręce i krótkie palce nie jest łatwo obsłużyć go jedną ręką ^^ No i same podzespoły telefonu uległy zmianie w S3 mamy 1GB ram tu w S4 ma być 2GB ram :D no i procek w S3 4 rdzenie 1,6 GHz a tu w S4 ma być 8 rdzeni i 1,8 GHz ciekawie sie zapowiada :D tylko ciekawe jak sama jakość wykonania samego S4 na zdjęciach tego nie zobaczymy ^^ A no tak i bym zapomniał S4 jest cuit większy od S3 bo skoro S4 ma ekran 5 cali a S3 4,8. Ale ciesze sie że nie zrezygnowali z wysietlacza SuperAMOLED bo idze sie w nim zakochać *.* :D

:lol2:i'm out:crylol:
NicZaFriko
NicZaFriko
  23 stycznia 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Nie fan iOS tylko Windows Phone, mialem sgs3 ,iphone 4s a tera, WP z lumi 920 i nie zamienie tego telefonu prze nic. Poza tym zwykla lumia 610 czy tam 700 w testach na optymalizacje czy szybkosc wygrala z sgs 3 :D1 jajo vs 4.. ha ha ha .
A nagrywanie jest po prostu bajka dzieki optycznemu stabilizatorowi. http://www.youtube.com/watch?v=0Prdz7KovqM
Poza tym wykonanie sgs3 a noki jest nie do opisania słabe wykonanie tego fona z samsunga od razu go zamienilem na iphona .

lubiewpupenh
lubiewpupenh
  23 stycznia 2013

Ja tam operuje na LG L7 z androidem i też jestem zadowolony a windows mobile mnie jakoś nie przekonuje

NicZaFriko
NicZaFriko
  23 stycznia 2013

Mnie po prostu Android juz znudzil , i chcialem cos nowego a iOS jest bardzo podobny do Androida .. tez ikonki pulpit itp..
A WP mialo cos nowego , i to mnie przekonalo :)

Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 6
Martin
  23 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Haha porażka jakaś 8 rdzenie do czego ?

Połączenie wydajności z oszczędnością baterii... i nie 8 rdzeni, tylko 4 wydajne rdzenie Cortex A15 i 4 energooszczędne rdzenie Cortex A7

Konto usunięte
Konto usunięte: Poza tym zwykla lumia 610 czy tam 700 w testach na optymalizacje czy szybkosc wygrala z sgs 3 :D1 jajo vs 4.. ha ha ha .

Mi np. nie jest potrzebny ciut szybszy i ciut lepiej zoptymalizowany "system", który jest mocno ograniczony i nie posiada podstawowych dla mnie funkcji.

http://bezprzyciskow.pl/7-x-7-powodow-by-nie-kochac-windows-phone-7

w przypadku WP8 też nie jest rewelacyjnie

http://bezprzyciskow.pl/windows-phone-8-magia-czy-rozczarowanie

ziew...

NicZaFriko
NicZaFriko
  23 stycznia 2013

Jedni lubią nowe hondy a niektórzy stare mercedesy . Po to tyle telefonów zeby ktoś wybral cos dla siebie
Ale z ciekawosci zapytam

Tyrael
Tyrael: nie posiada podstawowych dla mnie funkcji.

Jakie to funkcje ?
Martin
  23 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie to funkcje ?

brak trybu pamięci masowej, brak managera plików, dziwne restrykcje odnośnie typów pobieranych plików, brak możliwości wymiany plików przez bluetooth, brak możliwości instalacji aplikacji spoza oficjalnego sklepu, brak adobe flash, brak smart dialingu, dziwne działanie multitaskingu, aplikacje słabo integrują się z systemem, problemy z wysyłaniem załączników w poczcie elektronicznej

ziew...

NicZaFriko
NicZaFriko
  23 stycznia 2013
Tyrael
Tyrael: możliwości wymiany plików przez bluetooth

Jest
Tyrael
Tyrael: brak adobe flash

Na Androidzie tez juz nie ma :)
Tyrael
Tyrael: problemy z wysyłaniem załączników w poczcie elektronicznej

z tym nigdy nie mialem problemow .
Co do reszty po co mi menager plikow jak wszystko jest podzielone w telefonie na sekcje , to tak jakbys na komputerze odpalał gre z macierzystego pliku tam gdzie masz zaintalowana gre a nie z ikony na pulpicie .
Pamiec masowa , po co mi ona jak jest 32b pamięci wewnętrznej . Uzywac jako pendrive ? heh. dobre ;)
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  24 stycznia 2013

kupujcie kupujcie,mnie nie stac wiec bede probowal was okrasc z tego telefonu ,byc moze kto inny rowniez

Martin
  24 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: kupujcie kupujcie,mnie nie stac wiec bede probowal was okrasc z tego telefonu ,byc moze kto inny rowniez

Czy Ty kiedykolwiek napisałeś na tym forum coś, co miało jakąkolwiek wartość?

Konto usunięte
Konto usunięte: Tyrael: możliwości wymiany plików przez bluetooth Jest

OK, czy można przysyłać pliki o dowolnym rozszerzeniu, np *.rar, *.swf?

Konto usunięte
Konto usunięte: Tyrael: brak adobe flash Na Androidzie tez juz nie ma :)

Oficjalnie od wersji 4.1 i wyższych nie, ale działa, nawet roota nie trzeba.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tyrael: problemy z wysyłaniem załączników w poczcie elektronicznej z tym nigdy nie mialem problemow .

Czyli jesteś w stanie odpowiadając na maila załączyć np. archiwum rar?

Konto usunięte
Konto usunięte: Co do reszty po co mi menager plikow jak wszystko jest podzielone w telefonie na sekcje , to tak jakbys na komputerze odpalał gre z macierzystego pliku tam gdzie masz zaintalowana gre a nie z ikony na pulpicie .

Mi się taki sposób zarządzania danymi nie podoba, ponadto stwarza pewne ograniczenia.

Konto usunięte
Konto usunięte: Pamiec masowa , po co mi ona jak jest 32b pamięci wewnętrznej . Uzywac jako pendrive ? heh. dobre ;)

Ja natomiast bardzo często korzystam z telefonu jako pendrive, więc nie wyobrażam sobie nie mieć takiej funkcji w telefonie.

ziew...

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  25 stycznia 2013

można i tak nie rozumiem w czym problem?

SiedzeNaKurze
SiedzeNaKurze
  26 stycznia 2013

Android to wolność - windows phone - tkwienie w idiotycznych kajdanach, narzuconych przez twórców oprogramowania jak i samego systemu.

U mnie na uczelni nauczono nas programować w WP i Android - wybieram zdecydowanie androida jako programista i user.

Pewnie moje zdanie jest skrzywione przez to, że operuję jedynie na linuxie, więc telefon bez obsługi pamięci masowej jest dla mnie od razu skreślony (czyli WP).

Jedno - co bardzo się chwali w WP to to, że bardzo kontrolują swój market, dbają o standardy. Android jest zbyt chaotyczny - przez to z czasem robi się nie ładny. Poza tym jest dużo mniej bezpieczny, nie polecałbym korzystać z rootowanego telefonu, fajne dla sprawdzania bajerów - tragiczne w skutkach jeśli chodzi o wrażliwe dane (choćby google wallet). 41/100 aplikacji w markecie google jest niebezpiecznych, co daje do myślenia - bo prawie połowę marketu należałoby na starcie skreślić. Później wiele aplikacji które kompletnie nic nie wnoszą, bądź są nie do użytku i zostaje garstka tych, które są warte uwagi.

Tak więc, kto co woli - ja prywatnie wybiorę androida, nie stać mnie na iphone (i nigdy nie będzie, nie widzę sensu tak przepłacać za średniej klasy urządzenie) a windows phone mnie odrzuca, poprzez słabe wsparcie dla programistów - albo inaczej - dobre, póki płacisz setki złotych za ich narzędzia (; W androidzie uiszczam jednorazową opłatę - ściągam darmowe środowisko i już mogę pisać aplikacje. (;

A skoro dyskusja o SGS4 - oby znowu nie brnęli ślepo w pchanie jak najlepszych bebechów, zapominając o stabilności, bezpieczeństwie i przede wszystkim - żywotności telefonu. (;

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.