Witam mam taki problem.Chce na dysku d otworzyć folder z muzyką ale nie idzie.Zaczyna się krecić niebieskie kółko sygnalizujące że się ładuję ale one się kreci a komp się zawiesza.Mam tam kilka folderów aja chce jeden skopiować i reszte won.Jak to zrobić czy są jakieś programy? Bo próbowałem już przez Tryb awaryjny i nic.Próbowałem skopiować cały dysk d i też nic.Szkoda mi muzyki którą od kilku lat zbierałem.
Problem z Dyskiem - Jak skopiować pliki? strona 1 z 2
Zapewne partycja ulegla czesciowemu uszkodzeniu, ciezko jest poradzic jakis domowy sposob, mozesz sprobowac defragmentacji dysku jednak watpie aby to pomoglo, warto jednak sprobowac
Dysk nie spalony bo Partycja na tym samym dysku jest okej.To jest dysk D A dysk c działa i ma zainstalowany System.
spróbuj standardowo checkdiska, ale z linii komend:
Start -> uruchom -> cmd -> enter
chkdsk d: /r
jak sie zapyta czy to zdeinstalować wolumin wduszasz N
jak sie zapyta czy sprawdzac przy restarcie wduszasz T
zrestartuj kompa i sprawdź czy coś zdziała
Zanim zaczniesz kombinować, zrób sobie obraz tej partycji. Podejmij jeszcze próbę. kopiowania plików z uszkodzonej partycji za pomocą live CD. Mało treściwie opisałeś problem. Ponadto temat powinien zawierać kilka informacji, między innymi jaki posiadasz system, czy jest to stacjonarka, czy laptop jak również w jakich okolicznościach problem zaistniał :)
Problem pojawił się wczoraj nie wiem jak ale jak chciałem otworzyć folder zacioł się komputer i tyle.Nie wiem co sie stało jaka jest przyczyna,nic nie robiłem.Mam windows 7.Powiem że coś w tym folderze jest nie tak bo mam inny plik i on działa.