agoosiaaa
agoosiaaa
  8 września 2011 (pierwszy post)

Hej ho :D

Ostatnio srednio mi sie chce zakladac tematy, chyba ze trafie na cos interesujacego, o tym po prostu musialam :)

''Winie moje geny'': Wazaca ponad 318 kilo Kalifornijka dostaje sie do ksiegi rekordow Guinessa jako najciezsza kobieta swiata.

Po dotarciu do 700 funtow, Pauline Potter oficjalnie znalazla sie na liscie rekordow Guinessa jako najciezsza kobieta na swiecie.

Jedna 47-latka z Sacramento w Californi mowi teraz, ze chce stracic wage by moc znowu rozkoszowac sie codziennym zyciem.

Pani Potter mowila o tym jak to mezczyzni mysla, ze jest ''boginia sexu'' i ze ''ma fantastyczny sex kazdego dnia'', ale teraz ma klopoty z codziennym zyciem oraz nie moze sie przewrocic w lozku lub zmiescic w jej samochodzie.

Kobieta chce stracic nawet 500 funtow by moc znowu pojsc tanczyc, pojezdzic autem czy zmiescic sie w krzesle w teatrze.

Obecna rekordzistka swiata, ktora teraz wazy juz 643 funty wini to, jak byla wychowana jako glowny powod tego, jakiego jest rozmiaru.

Powiedziala, ze bycie otylym jest w jej genach i ze juz zjak dziecko nie znala granicy w jedzeniu.
''Moja mama wazyla ponad 400 funtow, tata ponad 600'' - powiedziala - ''Mam osemke rodzenstwa i kazde z nich wazy ponad 300 funtow, poza jednym''

Lunch z synem Dillonem: czipsy, czekoladowe eklerki, duze napoje i kfc.

Pani Potter plywa 3 do 5 razy w tygodniu w cieplej wodzie w ramach terapii, ktora pomaga jej byc w stanie wciaz sie poruszac.

Dillon zabiera matke na krzesle do supermarketu, gdzie kupuja paczki.

''Bylismy tak wychowani, ze jesli bylismy szczesliwi to czczilismy to jedzeniem, a jesli bylismy smutni, bo np. upadlismy i obtarlismy kolano dostawalismy lody''

Pani Potter przyznaje, ze przesuwala date zrzucania wagi, ale w koncu zdecydowala, ze juz nadszedl czas, by cos zrobic na temat jej rozmiaru, gdyz codzienne zycie stalo sie zbyt trudne i musi opierac sie na wsparciu syna.

''Wszystko jest trudne, zaczynajac od ubierania sie do brania kopieli'' - powiedziala - ''By dosiegnac, wiecie, nie moge zalozyc wlasnych skarpetek''

''Codzienne czynnosci ktore robie sa bardzo trudne i dzieki bogu mam bardzo dobre relacje z moim synem, ktory bardzo mi pomaga. Pomaga mi z wszystkim, co jest zbyt trudne.''

Zanim stala sie otyla: Pani Potter mysl, ze korzenie jej otylosci leza w dziecinstwie i jej genach:

Kalifornijska matka musi chodzic na terapie na basenie 3 do 5ciu razy w tygodniu, by moc sie poruszac.

Musi jezdzic na scooterze by sie poruszyc z miejsca na miejsce i nie miesci sie juz w samochdzie.

Pani Potter mowi, ze jej problemem jest to, ze lubi wszystko jedzenie, poza kiszona kapusta i brukselka, i ze je co godzine - dwie.

''Bede szczesliwa, gdy bede wazyc 200 funtow - moze 300 - ale najprawdopodobniej 200 to moja idealna waga'' - powiedziala.

''Bylabym w siodmym niebie - moglanbym tanczyc, moglabym pojsc na mecz basketballu, moglabym pojsc do teatru i usiasc w siedzeniu, moglabym jezdzic na wycieczki samochodowe z moim synem - pojechac do Reno do kasyna.

Pani Potter widuje dietetyka i lekarza, by jej pomogli, ale mowi ze ma tez wsparcie rodziny i przyjaciol z internetu.

''Mam duzo przyjaciol online.'' - mowi - ''Kiedy wchodze na internet ide na strony grup wsparcia wraz z innymi otylymi ludzmi, rozmawiamy, wymieniamy sie numerami telefonow, rozmawiamy przez telefony i maile''

Pani Potter mowi, ze zaluje tego, ze pozwolila sie sobie tak zapuscic i nie poleca tego nikomu.

''Nawet nie wiem jak to powiedziec, nie jest fajnie, w ogole nie jest fajnie'' - powiedziala - ''Nie masz fizycznej wolnosci''

''Nawet jesli chodzi o przewracanie sie na lozku. Dzieki bogu, ze mam elektryczne szpitalne lozko i moge zlapac sie za barierki by sie odwrocic''

''Moge sie poruszac w jakims tam stopniu, ale jest to trudne. Jest bardzo ciezko''

Pytania:
1. Myslicie, ze to jakas rodzina z Harrym Potterem :pavarotti:??
2. Skad ona bierze pieniadze na tyle jedzenia??
3. I tak bardziej serio - co o tym wszystkim myslicie?

Pozdrawiam, Agus :)
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  8 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Myslicie, ze to jakas rodzina z Harrym Potterem ??

to jest ciotka Marge - siostra wója Vernona!
W 'HP i więźniu azkabanu' Harry rzycił na nią zaklęcie przez które sie 'nadmuchała' - kto czytał lub oglądał HP wie o co chedzi xD

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Skad ona bierze pieniadze na tyle jedzenia??

mozę zjadła resztę rodziny jak już wystarczająco ją utuczyła xD
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
sylwik
sylwik
  8 września 2011
Konto usunięte

rozwala mnie idea stron dla fetyszystow grubasow, placacych za ogladanie 200-kilowek jedzacych...
ktoras z tych "chce byc najgrubsza na swiecie" tak zarabia, albo i kilka z nich:rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. I tak bardziej serio - co o tym wszystkim myslicie?

nic mi do tego jaki ktos jest gruby.
ale zapuscic sie do takiego stopnia, zeby nie moc sie normalnie poruszac...robic z siebie kaleke dla hamburgerw i paczkow?
nierowno pod sufitem.
nawet zjesc jej sie ie da w razie kleski zywiolowej, bo sam smalec:rotfl:
Transcendencja
Transcendencja
  9 września 2011

Tak czy owak ten wieloryb osiągnął swój cel . Ludzie robią w okół niej zamieszanie z tym że za 5 min sie skończy a ją spalą w domu bo nie będą mogli jej z niego wyciągnąć .

styka51
styka51
  9 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Myslicie, ze to jakas rodzina z Harrym Potterem ?? 2. Skad ona bierze pieniadze na tyle jedzenia?? 3. I tak bardziej serio - co o tym wszystkim myslicie?

1. A nie wiem...
2. Też mnie to zastanawia... ale pewnie w USA żarcie mają tańsze... jakbym chciała tak w PL wyglądać, to kubełek kfc 40 zł, pepsi 5 zł, chitosy 3 zł... a to pewnie codziennie trzeba jeść... Głupia baba, ja wolałabym sobie nowe szpilki i spodnie za to kupić :ninja:
3. Powiem szczerze, aktualnie ważę 48/50 kg, kiedyś ważyłam 56 i było mi źle... A jakbym miała wyglądać tak jak ona? Głupia, pusta baba, której zależało tylko na tym, by być w księdze rekordów. I jej synalek tez do tego zmierza... Brak słów normalnie...
dont0say0anything
dont0say0anything
  9 września 2011

No nic, pociesza mnie fakt, że mam do zrzucenia 7 kg a ona 250.

Zielinek34
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 35
Zielinek34
  9 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Myslicie, ze to jakas rodzina z Harrym Potterem ?? 2. Skad ona bierze pieniadze na tyle jedzenia?? 3. I tak bardziej serio - co o tym wszystkim myslicie?

nie :rotfl:
przywożą jej do domu odpady dla świń taką wielką ciężarówką, więc nie musi się martwić o jedzenie i pieniądze, bo świńskie odpady są tanie
ja też lubię jeść, ale ja nałogowo jem owoce i warzywa, a nie obrzydlistwo z maka cy kfc

Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.

Paulinessa
Paulinessa
  9 września 2011
Konto usunięte

1. :rotfl:
2. Pewnie ma jakąs zdrowotną rentę :rotfl:
3. No szkoda mi jej z jednej strony, bo już pomijając to jak wygląda, to naprawdę ciężko jej żyć. Ale z drugiej strony, skoro ma skłonności do tycia a tyle żre no to ... :ninja:
Paulinessa
Paulinessa
  9 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No nic, pociesza mnie fakt, że mam do zrzucenia 7 kg a ona 250.

No ja teraz wymyśliłam, że chce stracić 5kg i jak na nią patrzę to to jednak nic :rotfl:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 września 2011

Patrząc na ten temat uważam, że niepotrzebnie nie jem po 20 stej :rotfl:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Martitta
Martitta
  9 września 2011

Tragiczna ta baba. Ale jak tak dalej pójdzie to szybko się wykończy.
Idę coś zjeść... :and:

Zielinek34
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 35
Zielinek34
  9 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tragiczna ta baba. Ale jak tak dalej pójdzie to szybko się wykończy. Idę coś zjeść...

Ja mam w domu obecnie 6 kg bananów, 3 kg jabłek, 4 kg nektarynek i 2 kg gruszek :rotfl:. Chodź, pomożesz :tak:

Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

myślałem, że to pyra

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  9 września 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pani Potter mysli ze korzenie jej otylosci leza w dziecinstwie i jej genach

Konto usunięte
Konto usunięte: Dillon zabiera matke na krzesle do supermarketu, gdzie kupuja paczki.

Konto usunięte
Konto usunięte: Lunch z synem Dillonem: czipsy, czekoladowe eklerki, duze napoje i kfc.

No, w ch.j coś wspólnego z genami.
Jak dla mnie to trzeba byś idiotą, aby doprowadzić się do takiego stanu. Ja nie mogę patrzeć na swój brzuch jak przytyję 4 kilo, a co dopiero coś takiego.
Jeszcze swojego syna w to wszystko wciąga... e...
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  9 września 2011
Konto usunięte

Może jakiś sponsor, amator "puszystych". Chociaż nie wiem co on by z tego miał, bo nie wydaje mi się, aby ona była w stanie...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.