Gdzie wolicie kupowac, no i najwazniejsze.. czemu?
Kupowanie przez Internet czy w Galerii? ;D strona 1 z 2
Cześć :-)
Jeżeli znam markę/rozmiar/mam pewność, że wybór jest okej to kupuję online. Częściej dzieje się tak w przypadku artykułów dziecięcych. Pomijając obuwie oczywiście ;>.
Co do galerii mam mieszane uczucia. O ile są to miejsca, gdzie można kupić niemalże wszystko to nie lubię masy ludzi, zazwyczaj na takie zakupy trzeba poświęcić sporo czasu, a to męczy. W moim przypadku są to sporadyczne sytuacje.
Mam swoje upatrzone miejsca, nawet w galeriach, wchodzę, kupuję i baj :P.
ksiazki, kosmetyki i perfumy, ktore znam i aktualnie potrzebuje, wszelkiego rodzaju przybory "biurowe" ktore potrzebuje do robienia moich kartek ( papier, wycinanki, bibuly, farby, brokaty, kleje maszynki, literki itp...), czasami rzeczy do kuchni albo do pokoju np koszyki, swieczki czy jakies gadzeciarskie lyzki to kupuje w necie i jeszcze nigdy nie bylam rozczarowana. Jezeli chodzi o ubrania, obuwie, leki, jedzenie itp...to nigdy w zyciu. Pewne rzeczy musze pomacac, podotykac, sprawdzic daty waznosci itp...Prawda jest taka, ze ja bardzo nie lubie chodzic na zakupy. Lazic po sklepach, szukac itp...to jest dla mnie marnowanie czasu. Internet w duzej mierze rozwiazuje moj problem:)
Elektronikę zawsze kupuję przez internet aby zaoszczędzić czas. Ciuchy zaś muszę przymierzyć ale w tych galeriach ciężko coś kupić co by mi odpowiadało. Same worki dla dresiarzy albo szmaty w paski lub kratę dla Angoli.
Zdecydowanie w galeriach mimo że w necie jest taniej. W Galeriach mogę zobaczyć, przymierzyć itd internet odbiera mi taką możliwość. Można powiedzieć że kupuje wtedy kota w worku
Co do miejsca zakupu to chyba w dzisiejszych czasach nie ma wątpliwości, w dobie porównywarek cenowych i innych wynalazków to najlepsza jest metoda stara jak świat, poodtykać pooglądać, przymierzyć idzie się do sklepu/galerii a jak już się zdecyduje to kupuje się w sieci ;-P
_
pozdrawiam
Masken
moje www.miasta.pw nocą
Raz przez internet zapłaciłam na allegro za bransoletkę i po 2 miesiącach udało się odzyskać kasę.Więc nigdy więcej.Takie mam szczęście pierwszy raz i jakaś wariatka która mimo gróźb zwlekała tyle czasu żeby oddać pieniądze bądź przysłać to co miała w ofercie.
Ciuchy kupuję na bazarkach ewentualnie halach bo tanio i ładnie.W galerii czasem coś lukam ale nic nigdy mi się tam nie spodobało.Ogólnie u mnie w miasteczku jest mała galeria i niewiele w niej jest.
najelpiej wcześniej porównać ofertę i w sklepie internetowym i w stacjonarnym. Nieraz zdarza się, że w jednym z tych miejsc są np rabaty
Nie wiele straciłaś. U mnie w mieście są cztery zadupia handlowe i jedno centrum. Również nic w nich nie ma ciekawego.
Zadupia handlowe to takie wielkie galerie zbudowane w polu za miastem, do których trzeba jechać własnym samochodem lub autobusem. Często nawet nie ma tam chodnika żeby iść na spacer. Toteż ciuchy kupuję sporadycznie.
Zdecydowanie galerie handlowe ;)
Powodów jest wiele:
- Nie muszę czekać na dostawę, jak to jest w przypadku zakupów online
- Od razu mam możliwość sprawdzenia jakości materiału, z którego towar jest wykonany, przymierzenia...
- Ogladanie towaru onlineto nigdy nie to samo, co pojscie do sklepu i ocenienie czegos na wlasne oczy
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)