styka51
styka51
  5 czerwca 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
Felka
Felka
  22 września 2012

W każdej innej stronie Polski inaczej na to mówimy :)

w00tjump
w00tjump
  22 września 2012

a dla mnie podomka to koszula nocna z nieseksownego rodzaju:crylol:

asexualna
asexualna
  22 września 2012
massacre
massacre: "okryjciałko"

:rotfl:

Felka
Felka: W każdej innej stronie Polski inaczej na to mówimy :)

A nie było mowy na temat jak jest poprawnie? Naleciałości regionalne nie są poprawne :rotfl:
Paulinessa
Paulinessa
  22 września 2012

nie będę się spierać, ale u "nas" podomka to zawsze coś takiego:

nigdy nie słyszałam tego słowa w określeniu szlafroka, ale jak mówicie, może zalezy od regionu.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  22 września 2012

A u nas takie coś się nazywało fartuchem
Podomka nigdy nie słyszałam, ale ja pochodzę ze zniemczonych rejonów polski, na porządku dziennym były słowa typu szlafrok, kartofle, waserwaga, wihajster, szlafmyca, durszlak, brytfanna... Ale sobie słów przypomniałam :D wieki ich nie używałam :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  22 września 2012
massacre
massacre: słowa typu szlafrok, kartofle, waserwaga, wihajster, szlafmyca, durszlak, brytfanna..

ja ze wschodu i u mnie też się ich używa/używało:P
asexualna
asexualna
  22 września 2012
massacre
massacre: wihajster, szlafmyca

reszta ok, ale WTF? :rotfl:
massacre
massacre
  22 września 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre:słowa typu szlafrok, kartofle, waserwaga, wihajster, szlafmyca, durszlak, brytfanna.. ja ze wschodu i u mnie też się ich używa/używało:P

Bo Niemcy byli wszędzie :D
Widzisz, asexualna nie zna dwóch xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  22 września 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ze wschodu i u mnie też się ich używa/używało:P

wihajster i waserwaga jedynie jakoś sie nie spotykam ;)
asexualna
asexualna
  22 września 2012
massacre
massacre: Widzisz, asexualna nie zna dwóch xD

Jednego :rotfl: niechcący mi sie zaznaczyło. Chodziło o "szlafmyce"
massacre
massacre
  22 września 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mirra20:ja ze wschodu i u mnie też się ich używa/używało:P wihajster i waserwaga jedynie jakoś sie nie spotykam ;)

Mój facet się ze mnie śmieje jak mówię waserwaga, on z Wolnego Miasta Gdańsk i strasznie się rzuca o "poprawny" polski i zawsze mnie poprawia, ze to poziomica, a ja nie szwab xD
Ze ziemniaki, a nie kartofle i takie tam, większości jednak nie używam już.

asexualna
asexualna
  23 września 2012
massacre
massacre: Ze ziemniaki, a nie kartofle i takie tam, większości jednak nie używam już.

Tak samo samochód, a nie auto i nie sznur tylko lina. Wymieniać można non stop, bez sensu :rotfl:
Paulinessa
Paulinessa
  23 września 2012

albo wyrażenia
- ide na dwór
- idę na pole

:)

JuIia
JuIia
  23 września 2012
massacre
massacre: szlafrok, kartofle, waserwaga, wihajster, szlafmyca, durszlak, brytfanna

południowy-wschód wita i wie co oznaczają wszystkie te słowa :ninja:
Earth
Earth
  23 września 2012
massacre
massacre: szlafrok, kartofle, wihajster, durszlak, brytfanna

To znam,

massacre
massacre: waserwaga, szlafmyca,

ale tego nie. ;D

I też południowy-wschód. :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.