Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  21 lipca 2012
Alien Origin - zaczynalo sie nudno, pozniej na chwilke zrobilo sie ciekawiej, bo znow byl nuda do konca. nie poelcam
kuba92762
kuba92762
  21 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Method & Redman-City Lights (feat.Bun B)

Łooo, nawet nie zauważyłem, że dział pomyliłem.

Shame-dobra gra aktorska, słaby film.
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  22 lipca 2012
Exit HumanityCiekawa pozycja. Wniosła trochę świeżości do filmów o żywych trupach. Taki mix dramatu z lekkim horrorem. Niekoniecznie straszy, za to ma fajny klimat.Akcja dzieje się podczas wojny secesyjnej w lasach Tennessee. Myślę, że fani gatunku nie będą zawiedzeni, i dla niefanów też powinno się spodobać XD. Z resztą film nie niesie ze sobą bezsensownej rozpierduchy, ale sporo ciekawych myśli głównego bohatera, sens egzystencji itd.
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  22 lipca 2012
21 Jump Street - wyłączyłem po 40 minutach.
Earth
Earth
  22 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Exit HumanityCiekawa pozycja. Wniosła trochę świeżości do filmów o żywych trupach. Taki mix dramatu z lekkim horrorem. Niekoniecznie straszy, za to ma fajny klimat.Akcja dzieje się podczas wojny secesyjnej w lasach Tennessee. Myślę, że fani gatunku nie będą zawiedzeni, i dla niefanów też powinno się spodobać XD. Z resztą film nie niesie ze sobą bezsensownej rozpierduchy, ale sporo ciekawych myśli głównego bohatera, sens egzystencji itd.

Zasysam. Poza tym podoba mi sie pan na zdjęciu ;-D
Earth
Earth
  22 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Poza tym podoba mi sie pan na zdjęciu ;-D

Ten co stoi, nie leży. :rotfl:
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  22 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ten co stoi, nie leży.

:lol:
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  22 lipca 2012

REC 3 - Jak dla mnie dziwny.
Już w dwójce film automatycznie przestał mi się podobać, jak zmienili motyw z wirusem na motyw opętania.
Trochę to naciągane. Trójka trochę lepsza od dwójki, aczkolwiek to już nie jest styl poprzednich dwóch RECów.
Inaczej nakręcony (tylko na początku jest motyw z amatorskim kręceniem kamerami), robiony tak jakby po łatwości.
Moment kiedy Panna młoda bierze do rąk piłę mechaniczną i robi sieczkę...hmmm...
Nie wiem co o tym myśleć. Trochę to śmieszne, niekoniecznie straszne, sporo krwi, coś jakby gore, ale raczej niepotrzebnie wrzucone do filmu, bo psuje trochę powagę całej sytuacji.
I czemu geneza? Powiedzmy, że akcja na weselu działa się wcześniej niż akcja z części pierwszej RECa. Motywem wspólnym był też zainfekowany pies, o którym jest mowa także w jedynce. A jak to się przeniosło z wesela do kamienicy nie wiem. Myślałem, że co nieco więcej zostanie wyjaśnione na temat tego wirusa/opętania.
Także pozostanę przy pierwszym filmie z tej serii i zapomne, że dwie kolejne kiedykolwiek istniały...
5/10
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  22 lipca 2012
przetrwanie - warto zoabczyc
JFC
JFC
  22 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Zasysam. Poza tym podoba mi sie pan na zdjęciu ;-D

Też to wrzucałem ostatnio tutaj. :ninja:

Numer 23 (2007) - Chyba jedyny film jaki oglądałem z Jimem, w której nie grał roli komediowej. Fajny film, zajebiście mi się Carrey w tym filmie podobał.

Na granicy światów (1997) - Film SF klasy B. to wyglądało tak jakby wydali całą kasę na Rudgera Hałera i nie starczyło im na całą resztę. Pomysł fajny, ale dupnie zrobiony i trochę.. za szybko. Z resztą nie wiem, oglądałem to naćpany. :rotfl:

Pact, The (2012) - Horrowaty kryminał o pewnym domu z tajemnicą. Laska ginie, a jej siostra jedzie jej szukać, okazuje się że w domu jest tajne pomieszczenie, potem mieszają w to laskę od duchów, a na końcu się okazuje zupełnie coś innego. Całkiem niezły. :D

Homme sans tête, L' (2003) - Bardzo ładna i przyjemna krótkometrażówka, o człowieku bez głowy, który umówił się na randkę.

Skrawki (1997) - Schizowy dramat obyczajowy o pewnym miasteczku i jego mieszkańcach, którzy babrają się w patologii. Generalnie ten film to jedna wielka patola i schiza. Pewnie dlatego mi się zajebiście podobał. :rotfl:

Amazing Screw-On Head, The (2006) - Krótka ekranizacja komiksu o tym samym tytule. Jak dla mnie o wiele lepsza niż Hellboye i każda inna ekranizacja komiksu. Ma "to coś". :P
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  23 lipca 2012
Dyktator - dopiero po jakimś czasie rozkręcił się w dobrą stronę. Nie było kilku rzeczy z trailera, albo miałem jakąś okrojoną wersję. Nie dorówna raczej Boratowi ani Ali G, ale można obejrzeć.
Gothiclady
Gothiclady
  23 lipca 2012
Ninja Assassin (2009) - "Raizo (Rain) jako dziecko, został wyszkolony na niebezpiecznego mordercę przez tajne bractwo Klan Ozun. Poruszony śmiercią przyjaciela, bez litości zabitego przez Klan, Raizo przygotowuje się do zemsty." - fajna rzeźnia, ciekawe sceny, ogólnie fajnie się oglądało :)
Earth
Earth
  23 lipca 2012
JFC
JFC: Też to wrzucałem ostatnio tutaj.

Faktycznie, teraz znalazłam, ale mnie wtedy tu nie było. :ninja:

Disco Robaczki. Ot animowany film z serio from zero to hero, spodziewałam się więcej piosenek disco które lubię i się zawiodłam. :( Ale oglądało się całkiem miło.

Exit Humanity. Kurczę, cholernie podobał mi się styl dziennika, czułam się jak w jakiejś grze o Sherlocku albo z Gabriela Knighta. Co prawda akcja zaczęła się w ostatnich 20 minutach z dwugodzinnego filmu, ale mi się podobało. :-)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  23 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Exit Humanity. Kurczę, cholernie podobał mi się styl dziennika, czułam się jak w jakiejś grze o Sherlocku albo z Gabriela Knighta. Co prawda akcja zaczęła się w ostatnich 20 minutach z dwugodzinnego filmu, ale mi się podobało.

Mówiłem, żebyś na nadmiar akcji się nie nastawiała :D
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  23 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Earth

Myślę, że skoro "Exit Humanity" Ci się spodobał, to ta pozycja też Ci przypasi:
http://www.youtube.com/watch?v=JO98NMMgp0Y

:D