Hej chciałabym sobie obejrzeć jakie fajne filmy, może polecacie jakies fajne ?
1) cos z komedi lub horrorów?
2) która z czesci american jest wg was najlepsza?
Dziekuje za wszystkie mądre odpowiedzi :)
Pozdrawiam.
lista tematów
Filmy. strona 1 z 2
To twoje zdanie. To jest najbardziej kasowy film w historii biorąc pod uwagę budżet potrzebny do jego nakręcenia, a zysk osiągnięty z jego emisji. (Realizacja filmu kosztowała 22 tysiące dolarów. Zyski z dystrybucji wyniosły ponad dwieście czterdzieści osiem milionów dolarów) Jeśli ktoś szuka w horrorze efektów specjalnych to nie ma tu czego szukać, Ale film bez dwóch zdań się wyróżnia wśród horrorów.
Konto usunięte: Przereklamowany, latają z kamerą i smarkają do obiektywu a atmosfery szczerze mówiąc nie ma żadnej poza tym nic się w tym filmie nie dzieje po prostu go wypromowano.
hm, no może coś w tym jest... nie mam o tym filmie za bardzo wysokiej opinii, ale na pewno był to interesujący pomysł (amatorska kamera i brak scenariusza - aktorzy mieli tylko wytyczne, co mają robić i mówić - powoduje, że są osoby, które wierzą, że to naprawdę prawda). do tego mnie za pierwszym razem nawet przestraszył.
horrory romantyczne: Frankenstein (ten z lat 90 z de Niro) i Dracula (też z lat 90 z Oldmanem)
horrory, żeby po nich nie spać: Sierociniec (obejrzałam w maju, dalej mam kłopoty ze snem :p)
I see a line of cars and they're all painted black
With flowers and my love both never to come back
With flowers and my love both never to come back
Jazda na maxa, Wpadka, Pozew o miłość, Lejdis...

REC, W mroku Zła, Mroczne Szczątki, oba Hostele, Silent Hill, Zły Skręt, Demon, Klucz do koszmaru, Omen (ten stary, nie remake), Zakonnica, Blair Witch Project 2 (IMO ciekawszy od pierwszej cz.), Krwawe Wizje, Siedem, Amityville (remake, oryginału nie znam) Klątwa El Charro, Zejście, Funny Games...
Ewentualnie coś bardziej krwawego:
Seria "Piła", Carver, Wzgórza mają oczy, Cradle of fear, Frontieres, Inside.
Ewentualnie kino azjatyckie:
Czerwone Pantofelki, Krąg samobójców, Apartament, Klątwa Ju-On, Oko, Widmo, Bunsinshaba, Las śmierci, Wizje, Marebito, Gra Wstępna, Reinkarnacja, Nieodebrane Połączenie, Świat Duchów.
American Pie?
Pierwsza i jeszcze "wakacje". :D

.