Witam wszystkich
Jako przyszła świadkowa mam za zadanie pomóc Młodej Parze przy wyborze utworu na pierwszy taniec weselny. Wiem o tym ze to ich decyzja, ale bardzo mnie prosili żebym podsunęła im fajne, wolne i romantyczne tytuły piosenek...
Może ktoś z Was zna takie utwory...
Proszę bardzo o pomoc...
Muzyka (utwór) na pierwszy taniec Pary Młodej strona 1 z 2
ja bym szukała jakiś typowo epickich utworów, delikatny swobodny wokal, muzyka chwytająca za serce do tego jakiś delikatny taniec pełen romantyzmu, to ładnie na kasetach z weselicha wygląda( pierwszy taniec i muzyka też musi być wyjątkowa) coś tego typu poszukać nawet bardziej radośniejsza .( Dlaczego taka muzyka... bo całe wesele będzie muzyka typu disco i numery typowo radiowe , a to jest coś innego co wyróżni tą chwilę.http://www.youtube.com/watch?v=DvggSSEhCcE
ja wrzuciłam tylko utwór przykładowy chociaż na wesele średnio się nadaje , ale w necie jest dużo takich utworu,
ja musiałem mieć rockową balladę, dla mnie nie było innej opcji choć żona nie przepada za rockiem:)
wybrałem happysad - taką wodą być.
jak dla mnie musi być to polski utwór i być wymowny.
oczywiście jej rodzinka słuchająca disco polo wieśniaki jedne mnie skrytykowały, ale mam to w kiju bo znają się na muzyce jak żyd na gwiazdach.
Jeśli chcesz z polskiego to typowy klasyk - Seweryn Krajewski - Wielka miłość może i jest to oklepana piosenka ale naprawdę ma sens :)
Ewentualnie:
Chanel - moja ukochana
stachursky - z każdym twym oddechem
ewa jach mamy czas
ich troje powiedz że mnie kochasz <3
janusz radek oblubieniec (choć może to niezbyt)
speed jedyna ty
magda femme rozmowa z aniołem
mirage magda niewińska magia co dnia
seweryn krajewski najpiękniejsza
alexandra popłyniemy daleko
4ever to ty
basta zawsze już będę
effect żono jak bardzo cię kocham
masters żono moja
doda - dla r.
kukiz jeśli tylko chcesz
anna jantar moje jedyne marzenie
moja baby blue mój cały świat ( nie znam wykonawcy)
katzrzyna skrzynecka robert janowski - ten którego kocham.
Postujecie takie gówna że chyba nigdy na weselu nie byliście.
Na pierwszy taniec koniecznie to:
http://www.youtube.com/watch?v=eIMzFxQJZJo