Witajcie w ten ponury, deszczowy wieczór ;)
Co słychać? Mam nadzieję, że mieliście udany dzień ;)
Kraków, jak i spora cześć innych regionów Polski (głównie południowej) zmaga się z kaprysami majowej aury...
Tak wyglądał dziś Kraków w godzinach około południowych:
a to obrzeża sprzed paru minut:
Pytania:
1. U Was też tyle wody?
2. Kiedy skończą się ulewy?
3. Myślicie, że będzie powódz stulecia?
4. Czujecie sie bezpiecznie w swojej okolicy?
lista tematów
Deszcz, podtopienia i powodzie strona 1 z 3
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Jak najbardziej tak. :D U mnie suchutko :)Bardzo możliwe, jest duża różnica pogodowa między południem a północą- u mnie ciepło, słońce praży, a u was leje i leje.. Oby jak najszybciej, dość już szkód wyrządziły.. Tak. :)To Twoje fotki? Przyznaj sie, jak przepłynęłaś te bajorko, żabką czy kraulem? :D
Konto usunięte: Bardzo możliwe, jest duża różnica pogodowa między południem a północą- u mnie ciepło, słońce praży, a u was leje i leje..
Do Was pewnie slynie za pare dni.
My w sobote spodziewamy sie fali kulminacyjnej :(
Przyznaje sie, fotki 'pozyczone z sieci na potrzebe zalozenia tematu.
Jutro moze weme ze soba aparat i po pracy skocze nad Wisle cyknac pare fotek, dzisiaj nie bylam przygotowana na takie wydarzenia
Tak, udany jak każdy praktycznie :)
Jak tak jest w Krakowie to ciekawe jak w Wadowicach - Skawa.
U mnie chyba jest dobrze, bo przynajmniej przez Erfurt nie przepływa żadna rzeka. Ale w radiu nic nie mówili o jakiś potopach czy wylanych rzek w Niemczech.
Do końca maja się wyleje porządnie a w czerwcu nie będą już te słoneczne dni
Nie chce o tym myśleć nawet.
Na dzień dzisiejszy
HardStyle
Ostatnio widziałem w TV jak gdzieś Trąba powietrzna zniszczyła kilka domów, chyba to było w lubelskim ale mogę się mylić, ale pani Beata Szydło mi nie umknęła uwadze, była tam na miejscu :)
Za moich lat nie było czegoś takiego jak Trąby czy jakieś burze z czerwonym deszczem bo takie miały być ponoć w PL. Za moich lat to było tylko na odwrót z śniegiem, dawniej potrafiło nasypać po pół metra śniegu lub więcej a teraz nawet 20 cm nie ma :D
HardStyle
u nas chyba tez dzis byla z P. Morawieckim...
;)
Owad: Za moich lat nie było czegoś takiego jak Trąby czy jakieś burze z czerwonym deszczem bo takie miały być ponoć w PL. Za moich lat to było tylko na odwrót z śniegiem, dawniej potrafiło nasypać po pół metra śniegu lub więcej a teraz nawet 20 cm nie ma :D
W moim przypadku podobnie.
I co najwazniesjze zima byla zima... Mozna bylo ugrab gruba kurtke, cza[pke, i rekawiczki i pol dnia spedzic na sankach na osiedlowej gorce :D
Szkoda że Smok Wawelski nie żyje miał by się kim zając haha :)
BujajacaWoblokachh: I co najwazniesjze zima byla zima... Mozna bylo ugrab gruba kurtke, cza[pke, i rekawiczki i pol dnia spedzic na sankach na osiedlowej gorce :D
Dokładnie tak. Pamiętam że z nadmiaru śniegu robiliśmy duże skocznie do skakania, potrafiłem pół dnia spędzić na dworze, a teraz co popada to już na następny dzień go nie ma :)
HardStyle
Legenda glosi, ze bazyliszek wciaz zyje :P
...
Owad: Dokładnie tak. Pamiętam że z nadmiaru śniegu robiliśmy duże skocznie do skakania, potrafiłem pół dnia spędzić na dworze, a teraz co popada to już na następny dzień go nie ma :)
u nas z gorki bylo blisko do ruchliwej ulicy, wiec o skoczni mowy nie bylo...
Ale balwany to byl standard...
Ilez to razy matka na mnie krzyczala, ze zamiast jesc marchew to wynosilam na pole, by zrobic 'nos'