Witam.
Czy Polskie społeczeństwo toleruje osoby niepełnosprawne?
Tolerancja strona 1 z 4
Zdania są podzielone Niektórzy sądzą że osoby które spotkała życiowa tragedia i jest niepełnosprawna to już jest inna. ja osobicie uważam że to może spotkać każdego z nas
Najgorsze co człowiek może zrobić względem takiej osoby to na siłę we wszystkim pomagać czym odbiera jej samodzielność.
Odnoszę wrażenie, że często problemem nie jest stricte niepełnosprawność, co mentalność takich osób, które pozostają na poziomie zakompleksionego nastolatka. Widuję dorosłe osoby o teoretycznie normalnym iq, a jednak dalej żyjące w jakiejś bezpiecznej bańce zabawek, zaniedbane i wyłudzające litość. Być może to wina rodziców, którzy z troski, w rezultacie upośledzają takie osoby także psychicznie.
Ty tez ziomek zgól tego dziewiczego wąsika, ogarnij włoski i strzel normalne zdjęcie, bo IMO masz całkiem ładną twarz. I nie wiem po co to podkreślanie na każdym kroku, że jesteś niepełnosprawny. Co to ma do rzeczy, skoro teoretycznie nikogo nie szukasz?
Przeglądając fora internetowe, słuchając muzyki, oglądając napisy na murach widzę tylko nienawiść. Aż tak nieżyczliwi ludzie względem siebie nie mogą być!
Chociaż czuję do niektórych postaci na wózkach sympatię i współczucie.
Rozumiesz Po prostu jest obrzydliwie zły.
Rozwiązałem problem nad którym się tak obszernie rozpisałaś. Każdy chce być potrzebny!
Dobra, bujaj się już, ziomeczku. Bo mnie denerwujesz. :D