Nie ma takiej opcji żeby jeden człowiek miał w sobie wszystkie cechy które będą nam odpowiadać w stu procentach
Ideały nie istnieją! strona 1 z 2
Nalezy nauczyc sie akceptowac ludzi takimi jakimi sa, partnerstwo to cierpliwosc, wsparcie i wzajemne zrozumienie itp.
AMAZIINg! Gufno prawda XD Do tego potrzeba szczerości. Jeżeli któreś z partnerów nie jest to tak czy siak nic z tego nie będzie. Chociażby oboje chcieli jak najlepiej dla związku. To moje zdanie :)
Tak logicznie myśląc to: na świecie żyje 7 miliardów ludzi, około połowa z tego to płeć przeciwna, której szukamy. Ile może być wszystkich tych cech, których szukamy u drugiej połówki? 10-15? A więc szansa że gdzieś żyje ktoś kto jest dla nas ideałem jest raczej duża. Problem tylko w tym, że nie wiadomo gdzie :D
Haha fajny tok myślenia xD
Czy ktoś zna taka osobę w której absolutnie nie ma niczego co by nas draznilo? tylko trzeba być że sobą szczerym, ja osobiście takiej osoby nie znam xD zawsze znajdzie się "cos" , przymykamy na to oko, olewamy to po czasie, czy uczymy się z tym żyć, akceptujemy to w naszym życiu by z czasem zaadaptować to by nie zwracać na to uwagi ?
Tak czy siak bez szczerych checi. Szczerych rozmow i szczerego bycia po prostu soba mozna szukac do usranej smierci idealu. Alee czy osoba idealna nie jest czasem nudna?
Ideały istnieją lub nie istnieją dla mnie to obojętne jest.
Sam nie jestem ideałem a moja partnerka różni się od demnie i to jakoś nie przeszkadza nam w normalnym związku.
Nie może być nudna bo idealna osoba nie istnieje xD hahaha xD A tak serio jeśli ktoś spełnia nasze oczekiwania to chyba nie może być nudny :)
Ice- no i pogratulować, oby do końca życia i jeszcze dłużej:D
Wystarczy że ktoś cie uzupełnia i możesz być w 100% sobą przy drugiej osobie, taki komfort bycia sobą jest spoiwem nie do złamania
Ideały istnieją w zauroczeniu. A to jak pokierujemy życie codzienne jest w dużej mierze dopasowywaniem się do standardów i "rytuału" dnia codziennego. Jeżeli między dwoje ludzi wejdzie nieszczerość trzeba jak najszybciej to zniwelować. Zanim powstanie mur który tylko będzie rósł do momentu aż jedno bądź drugie zrezygnuje. Tylko szczerość i spokój może stworzyć coś bliskiego ideałowi. Zaborczość i bezwzględność nie pomaga. Potrzeba szczypta zrozumienia garść szczerych chęci i tona miłości by takowy ideał stworzyć. A dlaczego stworzyć ? Dlatego że nikt tak jak już z resztą mówicie nie jest idealny. Lecz nic nie stoi na przeszkodzie zakochanym by nad takowym ideałem pracować. Zależne jest ile jesteśmy w stanie poświęcić dla danej jednostki. No i oczywiście czy nam to w ogóle pasuje. Widziałem zmieniające się pary i zawsze te pary przez przestrzeń czasu budowała owy mur z kłamstw i oszustw. Czasami lepiej odrazu odpuścić i powiedzieć szczerze niżeli męczyć wszystkich w około. Ale to zapewne wiecie :) Miłej soboty YO!