Cześć!
Porozmawiajmy o tym, jak aromaty oddziałują na nasze samopoczucie.
Macie swój ulubiony zapach? Taki, który przywołuje dobre wspomnienia, odpręża, przy którym najlepiej Wam się odpoczywa, myśli, pracuje?
Magia zapachu. strona 2 z 3
Obawiam się, że można odpocząć raz, a dobrze :D
Jak będziesz kiedyś cierpieć na nadmiar pieniędzy, to polecam świece zapachowe od Yankee Candle, mają bardzo nieoczywiste zapachy, np. koty, rękawiczki, papier, pierwszy śnieg :D
Podziękuję
W takim razie ja też jestem kripi, bo mam dokładnie to samo :D
Hej
Zapach prochu na szczetnicy a tak serio to pomarańcze z goździkami oraz zapach świeżo parzonej kawy .
Przy której się dobrze pracuje to tylko zapach Brendy
Zapach kota fuuj. Rekawiczki tez smierdza guma. Moze jeszcze zapach przepoconych skarpet :/ nie wole wanilie, truskawki, mandarynki. Czy tez zapach bzu :d
Lubię tylko słodkie zapachy. W aucie mam zawsze zapachy truskawkowe lub wanilię ;)
A na sobie Desire Dunhill, CK Euphoria Men
A z zapachamii to ciekawa historia. Odczuwam w różnych miejscach nie pasujące do lokalizacji zapachy np. koło monpolowego śmierdzi mi gnojowicą albo zapachem trupa. Na cemnatrzu odczuwam słodki, przyjemny zapach. Dziwna sprawa, nie wiem dlaczego się tak dzieje.
Poza tym lubie zapach mandarynek.
Rzeczywiście bardzo nietypowe, ale myślę, że to podświadomość podpowiada Ci takie a nie inne skojarzenia.
Mi się kojarzy ze świętami, kocham bardzo!
A tego nie znam, z ciekawości przy najbliższej okazji sprawdzę ;>
zapach browara czarnego albo pszenicznego zapach staffu w anglii ilekroc przechodzilem kolo jednego lokalu czuc bylo zawsze. jeden czarny rasta non stop przesiadywal przed i zawsze palil jakiegos lolka i zapach dymu z zadymiarki na parties. gesty dym, stroboskop i techniczna muza i.... totalny odlot. love it