ostatnio ptałem się o ręki
tym razem o wasze postanowienia
ja postanowiłem w 2016 że dociągne temat przez cały rok
udało sie -- a TY co dokonałeś/ aś
lista tematów
pierwszy temat 2017 vol 2 strona 2 z 3
...Ignorance is bliss...
Postanowiłam sobie,że w tym roku będę grzeczna,miła i uczynna...i spotkam sie z kilkoma znajomymi z fb :P
Yes,we can!
idą zamiecie snieżne i mrozy od dzisiejszej nocy, niech moje letnie opony same się wymienia, bo mi się do wulkanizatora nie chce jechać.
praksyda: idą zamiecie snieżne i mrozy od dzisiejszej nocy, niech moje letnie opony same się wymienia, bo mi się do wulkanizatora nie chce jechać.
Sam sie zastanawiam nad tym czy nie lepiej kupić i założyć całosezonowe i mieć problem z głowy z wymianą, bo obecnie też mam założone letnie i strach sie poruszać w takich warunkach no chyba, że mieszkasz w górach gdzie ciągle drogi zasypane
Szkoda, że u nas dalej nie ma obowiązku zakładania zimowych opon (tak jak w innych krajach EU) - akurat jazda na letnich w takich warunkach to czysty idiotyzm.
A całosezonowe opony to też pic na wodę - nie dość, że nie dają takiego bezpieczeństwa jak zimówki to jeszcze o wiele szybciej robią się łyse. Człek myśli, że oszczędza, ale na dłuższą metę zapłaci więcej :)
Konto usunięte: Szkoda, że u nas dalej nie ma obowiązku zakładania zimowych opon (tak jak w innych krajach EU) - akurat jazda na letnich w takich warunkach to czysty idiotyzm.
Dlatego w takich warunkach zostawiam auto na parkingu. Co do obowiązku zimowych , to nie wiem czy to dobry pomysł, biorąc pod uwagę fakt, że taka realna zima to trwa w Polsce z 3 tyg. Mam na myśli akurat zachodnią Polskę, gdzie częściej spotkasz temp siegającą 10 stopni niż minus 10 stopni.
LeonGrande: Dlatego w takich warunkach zostawiam auto na parkingu. Co do obowiązku zimowych , to nie wiem czy to dobry pomysł, biorąc pod uwagę fakt, że taka realna zima to trwa w Polsce z 3 tyg. Mam na myśli akurat zachodnią Polskę, gdzie częściej spotkasz temp siegającą 10 stopni niż minus 10 stopni.
Akurat w wielu krajach te wymagania są dość fleksyjne, to znaczy, że gdy warunki na drogach są dobre to nie dostanie się mandatu, ale gdy jest śnieg i wpadnie się na kontrolę to leci srogi mandat. Chyba tylko w paru krajach o naprawdę srogich zimach trzeba mieć zimówki według kalendarza.