damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015 (pierwszy post)

Jest tu ktoś kto warzy piwo w domu?

Psyko
Psyko
  8 sierpnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Jest tu ktoś kto warzy piwo w domu?

Nie stety nie. Ale sam bym się dowiedział z ciekawośći jak to się robi :-] Bo pojęcia nie mam i ciekawe czy takie :piwo: dobre w smaku jest.
damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015

Z doświadczenia wiem ,że jest dużo lepsze niż takie kupne , a już na pewno niż takie koncernowe sikacze

Psyko
Psyko
  8 sierpnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Z doświadczenia wiem ,że jest dużo lepsze niż takie kupne

Miałeś już okazję posmakować takiego :piwo: ;-]
damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015

No pewno i sam się przymierzam do warzenia takiegopiwerka.Oczywiście na początku trochę kasy trzeba mieć nawet koło 500 zł wliczając w to sprzęt i surowce

Psyko
Psyko
  8 sierpnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: No pewno i sam się przymierzam do warzenia takiegopiwerka

To powodzenia na pewno dasz radę d83ddc4d
Konto usunięte
Konto usunięte: 500 zł

No fakt do wszystkiego ta kasa jest potrzeban ;[
damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015

No jeśli chodzi o teorie to już wiem co i jak teraz praktyka na początek American Pale Ale przepis nieco zmodyfikowany

damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015
http://www.browamator.pl/szczegoly.php?_BA_Browar_Domowy_SUPER_START_-_bez_surowcow&przedm=187642&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F11261166&sortuj=kod

takie coś na początek wystarczy oczywiście do tego garnek emaliowany 30L i jakaś waga spożywcza do 30 zl można kupić
Psyko
Psyko
  8 sierpnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: takie coś na początek wystarczy

Na początek dobre lepsze to niż nic;-]
damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015

No dokłafnie przy tych temperaturach to nie jedno :)

damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015

A propos to właśnie szukam chłodziarki 50l używki bo przy tych temp to dom nagrzany wszystko nagrzane nie ma warukow nawet do gornej fermentacji a jakos nie chce sie czekać do zimy

Psyko
Psyko
  8 sierpnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: 50l używki bo przy tych temp to dom nagrzany wszystko nagrzane

Nie dziwota 50L to dużo już jest.
Konto usunięte
Konto usunięte: nie chce sie czekać do zimy

Cóż poradzić warunki jakie są to są lipne tak samo lipne do fermentacji wina.> a zimy lepiej żeby nie było;]
damian831114
damian831114
  8 sierpnia 2015

Wystarczy tak żeby z 15 stopni było to już jest coś w życiu nie myślałem że będę oczekiwał zimy

damian831114
damian831114
  9 sierpnia 2015
http://olx.pl/oferta/lodowka-termos-pudlo-styropianowe-CID628-ID6xl1D.html#d18729d876

znalazłem coś takiego myślę ,że jest to rozwiązanie na te upalne dni włożyć brzeczkę do pudła i obłożyć wkładem
Psyko
Psyko
  11 sierpnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: znalazłem coś takiego myślę ,że jest to rozwiązanie na te upalne dni

Zawsze jest jakieś dobre rozwiązanie warto spróbować z tym "włożyć brzeczkę do pudła i obłożyć wkładem"
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.