Przepis ;
Kasza gryczana :10 min gotowania
Filet z kurczaka: drobno pokrojony
mała cebula: 1 szt.
ząbek czosnku: 1szt.
sos pieczeniowy ciemny 150ml
Oliwa z oliwek
przyprawa do kurczaka(kamis)
słoda papryka
zioła prowansalskie
pieprz
buraczki (wiórki)
Kasze gotujemy 10 min, szklimy cebulę drobno posiekaną na patelni na oliwie z oliwek, kurczaka skrojonego na małe kawałki posypujemy słodką papryką, przyprawą do kurczaka, siekamy drobno ząbek czosnku zarzucamy połowę na kurczaka a reszte smażymy na patelni wraz z cebulką gdy cebulka się zeszkli wrzucamy kurczaka drobno skrojonego i smażymy do złotego koloru. Zmniejszamy ogień zalewamy sosem pieczeniowym (150ml i 2 łyzki sosu), i całość redukujemy do zagęszczenia;
Obiad można podać z buraczkami i ziołami prowansalskimi.
Smacznego!