KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012 (pierwszy post)

Witam ;) jak w temacie słodkie i słone.

słone krakersy + ciekawa masa w placku - jak dla mnie nie ma niczego lepszego.
lub czipsy z nutellą :zakochany:

Lubicie takie 'inne' połączenia ?

Avatar użytkownika LeVentSolaireLeVentSolaire
Posty: 9520 (po ~81 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  19 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: słone krakersy


Właśnie jem talarki niestety czekoladę rano zjadłem więc muszę się zadowolić słonym posmakiem :)
KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
LeVentSolaire
LeVentSolaire: Właśnie jem talarki niestety czekoladę rano zjadłem więc muszę się zadowolić słonym posmakiem :)

a próbowałeś kiedykolwiek takie połączenie?
Kameleon
Kameleon
  19 kwietnia 2012

Kiedyś miałem tak, że szprotki popijałem mlekiem :ninja: dziwne to było.

KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
Kameleon
Kameleon: Kameleon

wszędzie się wtrynisz :and:

Kameleon
Kameleon: Kiedyś miałem tak, że szprotki popijałem mlekiem dziwne to było.

mój brat je śledzie i popija je kakaem. Lecz jednak wolę zjeść krakersa z czekoladą niż rybę + coś słodkiego.
Avatar użytkownika LeVentSolaireLeVentSolaire
Posty: 9520 (po ~81 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  19 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a próbowałeś kiedykolwiek takie połączenie?


Tak to ciekawe połączenie kiedy słone wyostrza smak słodkości i na odwrót.
Kubki smakowe szaleją :) To coś podobnie jak się doda pistacje lub orzechy ziemne do mięsa wspaniale wyciąga z nich smak .
KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
LeVentSolaire
LeVentSolaire: To coś podobnie jak się doda pistacje lub orzechy ziemne do mięsa wspaniale wyciąga z nich smak .

grunt,że jest mięso. Jednak mięso najlepsze jest samo bez żadnych takich pierdół .
Avatar użytkownika LeVentSolaireLeVentSolaire
Posty: 9520 (po ~81 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  19 kwietnia 2012
Kameleon
Kameleon: Kiedyś miałem tak, że szprotki popijałem mlekiem dziwne to było.


:rotfl: Nie dałbym rady chyba :)
btw no widzisz nie masz już gwiazdki :)

Konto usunięte
Konto usunięte: grunt,że jest mięso. Jednak mięso najlepsze jest samo bez żadnych takich pierdół .


Spróbuj to się zdziwisz .
Zrób sobie kiedyś klopsiki z mięsa mielonego dodaj łuskany słonecznik lub orzechy do farszu :) Palce lizać :)
KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
LeVentSolaire
LeVentSolaire: Spróbuj to się zdziwisz .

raz ojciec zrobił kurczaja w sosie piernikowym - fuj.

LeVentSolaire
LeVentSolaire: Zrób sobie kiedyś klopsiki z mięsa mielonego dodaj łuskany słonecznik lub orzechy do farszu :) Palce lizać :)

w jakich proporcjach ?
Kameleon
Kameleon
  19 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mój brat je śledzie i popija je kakaem. Lecz jednak wolę zjeść krakersa z czekoladą niż rybę + coś słodkiego.

"Co kto lubi" ;-)

LeVentSolaire
LeVentSolaire: Nie dałbym rady chyba :) btw no widzisz nie masz już gwiazdki :)

nie mam problemów z mieszaniem smaków.
No znikła. Z moim tłem... eh :and:
KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
Kameleon
Kameleon: KtoByToWiedzial: mój brat je śledzie i popija je kakaem. Lecz jednak wolę zjeść krakersa z czekoladą niż rybę + coś słodkiego. "Co kto lubi" ;-)

moim zdaniem to troszkę przesada.

Kameleon
Kameleon: btw no widzisz nie masz już gwiazdki :)


Kameleon
Kameleon: No znikła. Z moim tłem... eh

chyba zakleptomanię to tło :mrgreen:
Avatar użytkownika LeVentSolaireLeVentSolaire
Posty: 9520 (po ~81 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  19 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: raz ojciec zrobił kurczaja w sosie piernikowym - fuj.


Nie no wszystko w granicach umiaru.
Ja osobiście nie przepadam za wynalazkami łączenia mięs z owocami , słodyczami ect. Lubię zaś łączyć mięso z warzywami np: kotlety de volaille ze szpinakiem i pleśniowym serem :)
KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
LeVentSolaire
LeVentSolaire: Ja osobiście nie przepadam za wynalazkami łączenia mięs z owocami , słodyczami ect. Lubię zaś łączyć mięso z warzywami np: kotlety de volaille ze szpinakiem i pleśniowym serem :)

z owocami to przezyje jedynie suszone sliwki :P
, pozatym nadal nie odpowiedziales na moje pytanie ;)
Avatar użytkownika LeVentSolaireLeVentSolaire
Posty: 9520 (po ~81 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  19 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: pozatym nadal nie odpowiedziales na moje pytanie ;)


A sorry odnośnie proporcji ja daje na oko, rzadko stosuje przepis z receptury.
To z racji praktyki :)
KtoByToWiedzial
KtoByToWiedzial
  19 kwietnia 2012
LeVentSolaire
LeVentSolaire: A sorry odnośnie proporcji ja daje na oko, rzadko stosuje przepis z receptury. To z racji praktyki :)

no ale jak pierdzielne duzo tego slonecznika to mi sie nie zlepi chyba :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.