Dostałam ostatnio przepis na ten pasztet, ponoć bardzo dobry, jutro może zrobię to zdjęcie wrzucę.
Pasztet z cukinii
3 szklanki startej cukinii
1,5 szklanki bułki tartej
1 cebula
20 dkg żółtego sera
2 marchewki
4 jajka
1/2 szklanki oleju
natka pietruszki
sól, pieprz, vegeta do smaku
masło do posmarowania foremki
Cukinię osączyć z soku, dodać startą na tarce marchewkę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę, olej, bułkę tartą, żółtka, pietruszkę sól, pieprz, vegetę. Wymieszać dokładnie. Ser zetrzeć na tarce i dodać do masy. Dodać ubite białka i starannie wymieszać. Ciasto wyłożyć do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki keksowej. Piec 70 minut w temp 200 stopni C.
Z czym lubicie najbardziej kanapki?