Jaka jest wasza ulubiona sałatka? Mile widziany przepis :)
Mam piersi z kurczaka i chciałabym zrobić z nich jakąś dobrą sałateczkę. Gyros odpada, bo robię to ciągle. Majonezy i inne bomby kaloryczne wchodzą w grę :)
sałatki strona 1 z 2
Sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, sos czosnkowy, grzanki czosnkowo ziołowe i pierś z kurczaka pokrojona na cienkie paski i podsmażone na bardzo małej ilości oliwy. Wszystko wrzucić do michy , wymieszać i zajadać :D
Profesjonalnie to się chyba Caesar Salad zwie :D
Ja proponuję sałatkę Cezar.Przygotuj:
- sałatę lodową
- filet z piersi pokrojony w kosteczki/paseczki
- cebulę czerwoną
- grzanki ( gotowe) lub chleb/bułka w kosteczkę do podsmażenia na patelni
- majonez
- jogurt naturalny
- czosnek
- pomidorki koktajlowe/cherry
Rwiesz sałatę do miski, kroisz pomidorki w ćwiartki, cebulę w piórka. Pokrojone filety mieszasz w przyprawie do gyrosa i podsmażasz,dodajesz do sałatki. Z jogurtu, majonezu i czosnku robisz sos, wylewasz na to wszystko,a na końcu posypujesz chrupiącymi grzankami.
A właśnie pomyślałem sobie o gyrosie.
Napiszę później Ci dobry przepis na sałatkę niech tylko dokopię się do przepisów.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
-cebula
-jablko
-puszka tunczyka w sosie wlasnym
- kukurydza w zalewie
-majonez
cebule i jablko jak latwo sie domyslic kroimy, ewentualnie jalbko mozna zetrzec na tarce. wrzucamy do michy, dodajemy odsaczonego tunczyka, kukurydze, dajemy majonezu ile kto lubi:) mozna oczywiscie doprawic, ale mi smakuje bez soli ani pieprzu.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Z serem, nie wiem jak tam się ona zwie.
Ser przecierasz na tarce, szynkę kroisz w małe kosteczki, wszystko wrzucasz do miseczki razem, do tego puszka kukurydzy, majonez i kawałki ananasu, przyprawia się odrobiną soli i pieprzem. Można też dodać do tego marchewkę startą na tarce i czosnek, ale nie smakuje mi to.
I tak nie zjesz skoro nie jesz majonezu ale miał być przepis to dałam!
tak to wygląda mniej więcej
tyle że tu jeszcze paprykę chyba dodali