Składniki, 4 porcje:
?4 nieduże jabłka
?4 łyżeczki z górką rodzynek
?4 łyżki miodu
?4 szczypty mieszanki przypraw do szarlotki
oraz: 4 gałki lodów waniliowych
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ściąć 1/3 część jabłka wraz z korzonkiem i nożem wyciąć gniazdo nasienne.
Jabłka ułożyć w blaszce do pieczenia, do środka włożyć po łyżeczce rodzynek, łyżce miodu i szczypcie przyprawy do szarlotki. Przykryć ściętą górą jabłka i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut (bardzo duże jabłka piec dłużej, przez około 40 - 45 minut). Podawać gorące, z gałką lodów waniliowych.
Lubicie ? Może z czym innym jecie ?
lista tematów
Pieczone jabłka strona 1 z 2
Konto usunięte: to pozdrów siostre. :D nie no lubie jabłka ale truskawki zjadłbym sobie. a w tym roku mają być drogie słyszałem.
jo jo pozdrowie ;D
nawet tych z pachty nie lubisz ?:D
takie kwasne i twarde sa dobre :D
u mnie w sklepach juz od dawna sa truskawki , sa bezsmakowe , sama woda
lub w gimnazjum :D
mozna mozna i zalac dobra galaretka :D
to byly sprowadzane z zagranicy ;o
tam tego juz mniej podawali :D
od czasu do czasu sam sobie w domu przyrzadzam :D
Sebuch: Składniki, 4 porcje:
? 4 nieduże jabłka
? 4 łyżeczki z górką rodzynek
? 4 łyżki miodu
? 4 szczypty mieszanki przypraw do szarlotki
oraz: 4 gałki lodów waniliowych
ja jem same pieczone jabłka bez dodatków ewentualnie z cukrem jak głód na glukoze
moja babcia robi to w słoiki i potem daje mi
jem same albo do chleba :D
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda