Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- pół szklanki kakao
- 2 banany
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
W misce rozdrobnić dwa miękkie banany, dodać jajko, cukier i kakao i dokładnie wymieszać, następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz wlać mleko. Dokładnie wymieszać i smażyć na patelni (ja smażyłam na suchej, teflonowej).
Tak usmażone racuchy posmarować dżemem (ja użyłam truskawkowego) i ułożyć stosik :) Udekorować cukrem pudrem lub innymi cudeńkami i wcinać.
Smacznego.
lista tematów
Obiad na słodko - czekoladowe racuchy z bananami i dżemem.
Wygląda jak tort naleśnikowy,pysznie! Choć na obiad bym go nie zjadla,bardziej popila gorzką kawą jak deser ;D