368212
368212
  28 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Składniki:

- 1 szklanka mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- pół szklanki kakao
- 2 banany
- pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

W misce rozdrobnić dwa miękkie banany, dodać jajko, cukier i kakao i dokładnie wymieszać, następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz wlać mleko. Dokładnie wymieszać i smażyć na patelni (ja smażyłam na suchej, teflonowej).
Tak usmażone racuchy posmarować dżemem (ja użyłam truskawkowego) i ułożyć stosik :) Udekorować cukrem pudrem lub innymi cudeńkami i wcinać.

Smacznego.

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  28 kwietnia 2011

Wygląda jak tort naleśnikowy,pysznie! Choć na obiad bym go nie zjadla,bardziej popila gorzką kawą jak deser ;D

368212
368212
  28 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wygląda jak tort naleśnikowy,pysznie! Choć na obiad bym go nie zjadla,bardziej popila gorzką kawą jak deser ;D

nie miałam pomysłu ani chęci dziś nic robić więc na szybko usmażyłam racuchy, ale pyszne są :)
Letal
Letal
  28 kwietnia 2011

taa... tylko jeszcze żeby mi ktoś to zrobił to będzie super :) :D

Undertaker
Undertaker
  29 kwietnia 2011

Raczej podwieczorek :ziober2:

Paulina
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  29 kwietnia 2011

O banany.. wygląda apetycznie :ziober2:

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 kwietnia 2011

Fajny, ale na obiad muszą być cycki z kury lub steki. To bym wciągnął zaraz po obiedzie.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Sebuch
Sebuch
  4 maja 2011

wyglada bardzo apetycznie :)
bedzie trzeba to zrobic :ninja:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.