368212
368212
  13 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Kurczak w sosie HoiSin z makaronem.

Składniki:
- 1 szklanka kolorowej fasoli
- 8 łyżek cukru
- 4 łyżki octu
- 5 ząbków czosnku wyciśniętych
- 6 plasterków imbiru drobno posiekanych
- 3 łyżeczki sosu chili
- 1 łyżeczka 5 przypraw
- 2 łyżki sosu sojowego
- 4 piersi z kurczaka
- 10 pieczarek
- 500g makaronu fusilli

Przygotowanie:
Wypłukaną fasolę namoczyć w zimnej wodzie na noc(ja w sumie moczyłam ją od wczoraj rana :rotfl:). Fasolę przelać do garnka, wlać 2 szklanki wody, gotować przez 1.5 h do miękkości, odcedzić, ostudzić, zachować wywar. Fasolę zemleć, wymieszać z pozostałymi składnikami, wlać tyle wywaru aby otrzymać sos o konsystencji śmietanki. Sos podgrzewać na średnim ogniu ciągle mieszając, zagotować, dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min. często mieszając, aż sos zgęstnieje.

Gotujemy makaron.

Gdy sos będzie już gotowy, kroimy piersi z kurczaka oraz pieczarki w cienkie paseczki i podsmażamy na małej ilości oliwy.
Tak usmażone piersi oraz pieczarki dodajemy do sosu.

Gdy wszystko będzie gotowe, nakładamy makaron do miseczek i polewamy sosem.

Danie można podawać również z ryżem ale ja miałam dziś ochotę na makaron.



Smacznego :-)

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  13 kwietnia 2011

CHIŃSZCZYZNA :napalony:

Boże jak to pysznie wygląda, jutro też zrobię chinola, ale ze schabu :D

368212:
c(ja w sumie moczyłam ją od wczoraj rana

Dobrze że Ci zmiękla ja kiedys trafiłam na taki gatunek że moczylam dobę i nic :rotfl:
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011
368212:

Danie można podawać również z ryżem ale ja miałam dziś ochotę na makaron.

Właśnie to chciałem napisać, że takie połączenia to ryż :D
Ale co kto lubi:P
Dobrze było to posypać świeżą pietruszką albo dla eksperymentu starą w moździerzu miętą z kolorowym pieprzem :ninja:
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  13 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Właśnie to chciałem napisać, że takie połączenia to ryż :D

Jajeczny chiński makaron niezgorszy :swir:
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: CHIŃSZCZYZNA

Nawet fajnie podane, w takim talerzyku :D
W sumie zjadłbym teraz tak, z tym makaronem :ninja:
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  13 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: W sumie zjadłbym teraz tak, z tym makaronem

Ja już dziś nic nie zjem, najadłam się klopsa jak potłuczona :zonk:
A jeszcze kupiłam sobie mleko z mlekomatu na kakao :crylol:
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jajeczny chiński makaron niezgorszy

KLUSECZKI! :D
Kluseczki są mega, jak się robią na świeżo.
Te z opakowań są takie sobie.
368212
368212
  13 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: talerzyku

to miseczka :ssh:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dobrze że Ci zmiękla ja kiedys trafiłam na taki gatunek że moczylam dobę i nic

już mam upatrzoną, wiem , że mnie nie zawiedzie :rotfl:

Undertaker
Undertaker: Właśnie to chciałem napisać, że takie połączenia to ryż :D

ojejaa jeja, miałam ochotę na makaron :smutny:
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  13 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: KLUSECZKI! :D Kluseczki są mega, jak się robią na świeżo. Te z opakowań są takie sobie.

Ja lubię z opakowań te :

http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-510910/go-tan-mie-makaron-chinski-250g-Full.jpg

i ten :

:zakochany:
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja już dziś nic nie zjem, najadłam się klopsa jak potłuczona A jeszcze kupiłam sobie mleko z mlekomatu na kakao

Ja dziś tak przyszedłem z roboty rozwalony, że wziąłem z lodówki co było bo nie było sił na gotowanie.
Czyli specjał Arka: sałatka warzywna po śląsku ( oryginalna nazwa szałot), 2 parówki na ciepło, jakieś śledzie z liseringa w śmietanie i 2 lechy. Kolacja to będzie w stylu mix na talerzy trochę wędliny, serów oraz warzyw :P
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011
368212:
to miseczka :ssh:

Pardom Madam :D

368212:
ojejaa jeja, miałam ochotę na makaron :smutny:

Fakt makaronem się człowiek bardziej poje :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja lubię z opakowań te :

Te pierwsze kiedyś jadłem, bo w smakach światach były po 2,99 :woot:
Ale zwaliłem sos z głów ryb, bo był za rzadki;/
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011

W sumie dodać do tego orzechy arachidowe, trochę przypalone na patelni :woot:

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  13 kwietnia 2011
368212:
już mam upatrzoną, wiem , że mnie nie zawiedzie

Ja też, fasolkę z biedronki :ssh:
biedaczky :smutny::rotfl:

Undertaker
Undertaker: Czyli specjał Arka: sałatka warzywna po śląsku ( oryginalna nazwa szałot), 2 parówki na ciepło, jakieś śledzie z liseringa w śmietanie i 2 lechy. Kolacja to będzie w stylu mix na talerzy trochę wędliny, serów oraz warzyw :P

Też dobre :D

Undertaker
Undertaker: Te pierwsze kiedyś jadłem, bo w smakach światach były po 2,99 Ale zwaliłem sos z głów ryb, bo był za rzadki;/

Ojjj:and:
Ja makaron mie uwielbiam podsmażać z warzywami, sosem sojowym, pychota. A gryczany soba jak gdzieś zobaczysz to kup, naprawdę polecam :D jest szalenie syty, fajnie pasuje i do sosow i do sałatek :D
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  13 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: W sumie dodać do tego orzechy arachidowe, trochę przypalone na patelni

Nerkowce byłyby lepsze bo bardziej tluste :D
Undertaker
Undertaker
  13 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Też dobre :D

Jutro znowu ładować 7 ton złomu, i na najbliższą metę będę musiał zrobić dietę na to by mieć siły czyli dużo mięsa i słodko.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ojjj Ja makaron mie uwielbiam podsmażać z warzywami, sosem sojowym, pychota. A gryczany soba jak gdzieś zobaczysz to kup, naprawdę polecam :D jest szalenie syty, fajnie pasuje i do sosow i do sałatek :D

To muszę popatrzeć za takim makaronem, bo w weekendy właśnie bawię się makaronami bo spagetti mi zbrzydło. Próbuje na przepisach Gordona Ramseya, lecz zawsze omijam jakieś 2 składniki bo trudno zdobyć.
Np Szafran, raz cena, dwa nie wiem jak go dodać bo się obawiam.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.