do czego wg Was pasują ?
tylko do ciast i deserów ?
macie jakieś super hiper pomysły na np sałatki, gdzie ożeh nie byłby ciężarem ?
OŻEHY strona 1 z 3
Nie przepadam, ale z racji na mega kaloryczność zażerałam je w dużych ilościach. Ale nic to nie dało
nie mam pomysłu na sałatkę obecnie, bardzo mało sałatek jem, wolę surówki, bo lepiej mi ze świadomością, że obróbka termiczna nie wypłukała wszystkich wartościowych składników odżywczych z moich warzyw/owoców. a do surówek nie dodaję, bo zazwyczaj jest to jakaś marchewka, jabłko z cynamonem i jakoś nie pasują mi orzechy do takich surówek.
mogą być wykorzystane jako panierka do mięsa (rozgniecione oczywiście)
do marynat, do sosów czasem, ale głównie do deserów.
jestem uzależniona od orzechów, jem w wielkich ilościach mieszankę studencka i i orzechy makadamia.
nie ma takich których nie lubię.
lubię nerkowce, włoskie, migdały, makadamia, laskowe, no wszystkie.
kaloryczne, ale są dużo zdrowsze od batoników, które zawierają tylko puste kalorie, szczególnie na diecie jeśli ktoś ogranicza spożywanie tłuszczy to orzechy są dobrym produktem do dostarczenia organizmowi NNKT.
wiem, że nie o tym temat, ale mam zboczenie do wylewania swoich wywodów na bliskie mi tematy.
Uwielbiam orzechy, jako przekąskę. Kupuje często mieszanki, najbardziej lubię nerkowce
Pistacje idealnie pasują jako smak lodów, a znowu włoskie do deserów, laskowe to tylko w czekoladzie. Migdałów nie lubię, a nerkowce i ziemne jako słone przysmaki lub do sałatek. Kokos to wszędzie pasuje jak wie się jak idealnie go dać i nie przesadzić
normalnie ideał faceta
i jeszcze powiedz , że nie narzekasz jak dziewczyna je duzo orzechów?
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda
Jedząc ostatnio kotlecika brokułowego z greenwaya natknęłam się na orzecha. Byłam lekko zdziwiona, ale całkiem spoko smakowało.
Ogólnie smak orzechów lubię, gdyby tylko w zęby tak nie wchodziły.