Jaka najdziwniejsza potrawę jedliście ???
Czy ugotowaliście kiedyś coś dziwnego ??
Eksperymentujecie w kuchni ??
lista tematów
Dziwności-pyszności strona 2 z 3
Konto usunięte: ale to może być akurat bardzo dobre, lubię łososia.
spróbuję dzisiaj coś podobnego zrobić!
Plaster łososia ma być zawinięty w masełko z gniecionym czosnkiem i cebulą, to zawijasz w bekonik i grill. Do tego frytki i kukurydza z papryką w sosie śmietanowym
Jak robisz to wpadam.
Nie, ale smak super:P Smakuje jak to co pieką na supermarketach, takie ciasta
Undertaker: Plaster łososia ma być zawinięty w masełko z gniecionym czosnkiem i cebulą, to zawijasz w bekonik i grill. Do tego frytki i kukurydza z papryką w sosie śmietanowym
Jak robisz to wpadam.
jeju kukurydza z papryką, pycha.
zrobię to!!! ale bez cebuli, w ogóle dawno masła czosnkowego nie jadłam.
nie lubię sera.
serio?
ostatnio zobaczyłam przepis na taką zupę w książce od technologii i zastanawiałam się jak to smakuję.
fakt, nawet przy zamawianiu jakiegoś kebaba czy czegoś to ostry i łagodny schodzą na drugi plan na rzecz czosnkowego.
kiedyś nienawidziłam, ale teraz uwielbiam i nawet zapach z buzi mnie nie przeraża :P
______
co do dziwnych dań to znalazłam w książce przepis na dziwną zupę BOUILLABAISSE, którą sporządza się z 7 gatunków ryb morskich, z dodatkiem owoców morza, pomidorów, cebuli, czosnku, szafranu i oliwy.
nie wiem kto robi taką zupę, 7 gatunków ryb, owoce morza, szafran (najdroższa przyprawa świata) w dodatku nie brzmi zbyt smacznie.
druga to zupa z płetwy rekina, dla niektórych może to zwyczajna zupa, ale ja na co dzień nie jem takich stworów.
trzecia to właśnie zupa z jaskółczych gniazd.
Konto usunięte: Jaka najdziwniejsza potrawę jedliście ???
Czy ugotowaliście kiedyś coś dziwnego ??
Eksperymentujecie w kuchni ??
Chleb z majonezem, koperkiem kukurydzą i tunczykiem ?
Nutella z ogórkami, ser z dżemem.
Tak.. jak byłam mała chciałam zrobić karmel i z nich takie te krówki, cukierki. Mama mi powiedziała jak się robi karmel i myślałam, że taki sam jest na te cukierki :D Wziełam nalałam wody, rozpuściłam w niej cukier i czekałam :D i nie wyszło, buahahahaha.
Wszystko stwardniało poparzyłam język i nie mogłam nic domyć, jeszcze się wylało i przyschło do ziemi, a mama miała niedługo wrócić. i wgl kilka akcji było.
Tak, często eksperymentuje :D
Sałatkę owocową z kurczakiem, sałatą, frytkami i sosem majonezowym.
Jakieś owoce morza, nazwa coś w stylu kamabuko ? Nie pamiętam, próbowałam je usmażyć, ale i tak były obślizgłe. Ble.
Raczej nie.
Konto usunięte: fakt, nawet przy zamawianiu jakiegoś kebaba czy czegoś to ostry i łagodny schodzą na drugi plan na rzecz czosnkowego.
kiedyś nienawidziłam, ale teraz uwielbiam i nawet zapach z buzi mnie nie przeraża :P
Ja też jak byłem mały, teraz to mój ulubiony dodatek. Lecz założę się że już wkrótce imbir, sosy imbirowe z czymś też są dobre lecz mało znane i jeszcze drogie. Jakiś polski producent, dodatki w fast foodach i szybko znajdzie uznanie.