wzorując się na temacie pijanej zadaję pytanie.
pierwsza potrawa jaka przychodzi wam na myśl słysząc 'kuchnia włoska'? :-)
___
lubicie makaron?
jak często go jecie?
ulubione przepisy dotyczące makaronu?
preferujecie jakiś szczególny kształt makaronu? penne, cannelonni, fettucinne?
lista tematów
kuchnia włoska/makaron strona 3 z 5
chyba najlepsza, bo kto nie lubi popularnego spaghetti czy pizzy.
podejrzewam, że więcej jest zwolenników pizzy i past niż schabowego i bigosu.
http://www.zdroweconieco.pl/kotlety-z-kaszy-gryczanej-i-twarogu.html
to spróbuj jeśli lubisz kaszę gryczaną.
wiem, ze lubisz takie dziwactwa.
smakują naprawdę dobrze, do tego warzywa z wody lub na parze i jest obiad.
można samemu zrobić i stopniować ostrość.
można inny sos, ale ten chyba najbardziej pasuję.
Fuck yeah
Pizza i spaghetti
Konto usunięte: lubicie makaron?
jak często go jecie?
ulubione przepisy dotyczące makaronu?
preferujecie jakiś szczególny kształt makaronu? penne, cannelonni, fettucinne?
Lubię, ale nie szaleję za nim
Dość rzadko
Spaghetti napoli z piersią z kurczaka i serem gouda/grana padano
Do spaghetti-spaghetti xD Do makaronu z serem, cukrem i cynamonem świderki, do zupy grzybowej łazanki.
Konto usunięte: http://www.zdroweconieco.pl/kotlety-z-kaszy-gryczanej-i-twarogu.html
to spróbuj jeśli lubisz kaszę gryczaną.
wiem, ze lubisz takie dziwactwa.
smakują naprawdę dobrze, do tego warzywa z wody lub na parze i jest obiad.
Łoł, nieźle to wygląda
Dzięks za przepis, spróbuję.
Konto usunięte: można samemu zrobić i stopniować ostrość.
można inny sos, ale ten chyba najbardziej pasuję.
W Chińskim kubku jest sos 'smoczy oddech', lubisz ostrości?
w ogóle możesz przejrzeć tą stronę, fajne przepisy, znalazłam tam przepis na cudowny omlet, niby banalny, ale bardzo dobry i ryż zapiekany z owocami.
lubię, ale moja cera nie lubi i zawsze mam harakiri na fejsie po ostrym. :-(
Konto usunięte: w ogóle możesz przejrzeć tą stronę, fajne przepisy, znalazłam tam przepis na cudowny omlet, niby banalny, ale bardzo dobry i ryż zapiekany z owocami.
Okej, już zaczynam wertować.
Dobrze, że nie mam takich problemów. Po prostu nie znosze ostrego. Dla mnie pewnie ostre jest to co dla Ciebie łagodne
http://www.zdroweconieco.pl/kopytka-z-serem-typu-ricotta.html to jest pyszne tyle, że ja robiłam z mąki razowej typ 2000, bo miałam akurat.
http://www.zdroweconieco.pl/roladki-z-lososia-wedzonego-z-twarogiem.html i to!!! tyle, że ja robiłam bez kaparów, bo nie lubię.
Konto usunięte: http://www.zdroweconieco.pl/kopytka-z-serem-typu-ricotta.html to jest pyszne tyle, że ja robiłam z mąki razowej typ 2000, bo miałam akurat.
Właśnie to do zakładki sobie dodałam
Konto usunięte: http://www.zdroweconieco.pl/roladki-z-lososia-wedzonego-z-twarogiem.html i to!!! tyle, że ja robiłam bez kaparów, bo nie lubię.
Powiem Ci tak, jak ser przeżyję, to ryby nie, więc wiesz.