PIECZYWO. strona 1 z 7
Q: jasne, czy ciemne?
Q: 'gładkie' czy z dodatkami? ziarna, nasiona, przyprawy, owoce?
Q: a może buły?
Q: ile dziennie spożywasz pieczywa? uważasz że jest kaloryczne?
bardzo mało
bo mi się nie chce isć na drugą strone ulicy
ciemny ze słonecznikiem chlebek
ew białe buły z kurpiowskiej piekarni
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda
Szczerze lubię i bez dodatków, ale ciemny chleb z pestkami dyni, czy słonecznikami uwielbiam. Ziarna, nasiona jestem w stanie stolerować w chlebie, ale owoce, czy jakieś dodatkowe przyprawy to nie bardzo.
Od czasu do czasu.
Mogę go jeść cały czas, śniadanie, obiad kolacja. Nigdy nie patrzę na coś, czy jest kaloryczne, czy nie. Ja to jem.
najczesciej biale, lubie bulki, paluchy cebulowe... ostatnio odkrylam chleb orkiszowy, jest pyszny:) z ziarnami bardzo lubie:)
Jem jasne pieczywo, jak mi się przeje, to jem bułki. Nie lubię pieczywa z ziarnami i innymi dodatkami. Dziennie spożywam od 2 do 4 kromek chleba, lub od 2 do 3 bułek.
Ciemne jest zdrowsze.
Jak już to gładkie.
Tak. wolę bułkę, albo bagietkę.
Ciemne pieczywo, razowe z ziarnami jest najmniej kaloryczne.
Ja mało bardzo jem pieczywa, na śniadanie, bardzo rzadko na kolację, tak z pół skibki, skibkę.
jem bułki z biedronki z ziarnami, grahamki, chleb orkiszowy, chleb z sezamem, chleb ze słonecznikiem, nie jem zwykłego białego.
nienawidzę takiego BARDZO ciemnego chleba, który się łamie i jest ciężkostrawny. Ten taki w małych opakowaniach.
owszem jest bogatym źródłem błonnika, ale po jednej kromce mam dość.
tak, pieczywo jest bardzo kaloryczne jeśli ktoś liczy kalorie.