Witam myślę, że komuś się przyda pomoc lub wskazówki przy obróbce zdjęć.
Wy wklejacie swoje zdjęcia, te na które nie macie pomysłu przy obróbce a użytkownicy forum obrabiają je według swojego uznania.
Na początek coś ode mnie czekam na wasze propozycje:
lista tematów
Pomoc przy obróbce zdjęć. strona 2 z 3
Konto usunięte: kiepskie zdjęcie.... ps. zdjęcia się przerabia na raw a nie na jpg. a jak już to na bardzo wysokiej rozdzielczości, ale Ty jesteś pro. bo masz sprzęt ;x
Ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko takiego udajesz?
- RAW się przerabia na JPG. RAW to "czyste" zdjęcie prosto z puszki. Jaki ma sens przerabiania jak ty to napisałeś "zdjęcia na RAW" chyba, że coś innego miałeś na myśli. (może chodzi ci o obróbkę..) Zdjęcia które trafiają na moją stronę są obrabiane jako RAW-y później konwersja do tiff i dalsza zabawa w ps.
- Wyobrażasz sobie to żebym wrzucił tu plik o wadze 20mb? bo ja nie bardzo..
Dolny
A co do posiadanego sprzętu to zerknij na moją stronę dział o mnie.
Tam masz wymienione na czym pracuje.
A co do posiadanego sprzętu to zerknij na moją stronę dział o mnie.
Konto usunięte: Ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko takiego udajesz?
- RAW się przerabia na JPG. RAW to "czyste" zdjęcie prosto z puszki. Jaki ma sens przerabiania jak ty to napisałeś "zdjęcia na RAW" chyba, że coś innego miałeś na myśli. (może chodzi ci o obróbkę..) Zdjęcia które trafiają na moją stronę są obrabiane jako RAW-y później konwersja do tiff i dalsza zabawa w ps.
- Wyobrażasz sobie to żebym wrzucił tu plik o wadze 20mb? bo ja nie bardzo..
chodziło mi że na zdjęcie powinno się obrabiać na raw...
a wystawiać w jpg.
ponieważ gdy działasz na jpg i na takiej małej rozdzielczości to zdjęcie traci na jakości...
Konto usunięte: A co do posiadanego sprzętu to zerknij na moją stronę dział o mnie.
nie ważne jakim sprzętem robisz zdjęcia, a jakie masz pojęcie o fotografowaniu...
Bo na tym zdjęciu co dałeś to ja nic nie widzę ciekawego....
+ zła godzina na robienie zdjęć albo czas źle dobrany i wyszło za ciemne zdjęcie
Dolny: Bo na tym zdjęciu co dałeś to ja nic nie widzę ciekawego....
+ zła godzina na robienie zdjęć albo czas źle dobrany i wyszło za ciemne zdjęcie
To zdjęcie co wstawiłem jest kiepskiej jakości masz racje na dodatek kadr jest beznadziejny.
Wstawiłem najgorsze pierwsze zdjęcie z brzegu, które znalazłem na kompie. Bardziej mi chodziło żeby temat ruszył :) i komuś pomóc.. niż to żeby ktoś mi je obrabiał.
Tu masz moją stronę, mniej więcej zobaczysz na jakim poziomie fotograficznym jestem:
http://galeriadw.site90.net/
Nie jest to jakaś rewelacja ale zawsze coś.
Pozdro.
zaszalales :D
AlicjaBezKrainy: http://www.fotka.pl/forum/fotografia/16473,Manuale_i_poradniki
Chyba pora nosić okulary. Ten temat jest od takich rzeczy
tja, temat z ostatnim postem z 12 grudnia, ktory zamknal sie automatycznie :P
Tak juz nie da rady pisac :P
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)