AinaHHa
AinaHHa
  7 listopada 2010 (pierwszy post)

Witajcie, mam wieeelki problem z zakupem cyfrówki. Odwiedziłam chyba juz wszystkie sklepy z aparatami i każdy sprzedawca doradza inny model i każdy mówi, że co inne jest ważne przy zakupie... tak więc złozyłam wszystko w całość i chciałabym abyście polecili mi jakis aparat cyfrówy do ok 500 zł , który:
a. ma dużą ilość mpix
b. ma duży zoom OPTYCZNY
c. ma optyczną stabilizacje obrazu

z góry dziękuję za propozycje :)

Fieska
Fieska
  7 listopada 2010

Panasonic Lumix DMC-FZ100
- 14,1 mpix
- 24 x zoom optyczny
- Szeroki obiektyw
- HD
- Obracany monitor

Canon PowerShot SX1 IS
- 10 mpix
- 20 x zoom optyczny
- Również obracany monitor

Samsung WB650
- 12,1 mpix
- 15 zoom optyczny
- dobry stabilizator obrazu

HandOfFate
HandOfFate
  7 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Canon PowerShot SX1 IS

umiemy czytac?
bo kolezanka dosc wyraznie napisala nam:

Konto usunięte
Konto usunięte: do ok 500 zł

natomiast taki SX1 IS kosztuje 1500zl, wb650 ok 800-1000zl, a lumix znow od 1500zl w gore.
Ojjjj pani doktor, czytac sie nauczmy, ino szybko ;]

A tak od siebie, ostatnio sąsiad zakupił sobie fuji S2500HD, ma bodajze 18-krotny zoom, ma stabilizacje, o ile sie nie myle 12Mpix. Tylko musiala bys pare groszy do niego dolozyc, bo pewnie jakos ok 600zl kosztuje.

Ale uwierz mi ze te Mpix, to mozna sobie wsadzic w buty jesli chodzi o kompatowe aparaty, to jedynie chwyt marketingowy, 8Mpix to kompletny max przy kompaktach, a ziarno i tak duze, iso efektywne powyzej 400 praktycznie nie istnieje. Po co ci tyle Mpix? Masz zamiar robic wydruki wielkoformatowe, czy co? Bo jesli tak, to odpusc sobie kompakt, zakup lustro, dobry obiektyw albo dwa i naucz sie porzadnie fotografowac, z Mpix nie jest tak, jak z kasa na koncie, im wiecej, tym lepiej.
Fieska
Fieska
  7 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: natomiast taki SX1 IS kosztuje 1500zl, wb650 ok 800-1000zl, a lumix znow od 1500zl w gore. Ojjjj pani doktor, czytac sie nauczmy, ino szybko ;]

Naucz się przejmować sobą, a nie innymi wielki znawco i przestań się mnie czepiać, bo nic Ci nie zrobiłam! A za taką cenę jaką podała nie znajdzie dobrego, nowego aparatu.
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  8 listopada 2010

Nie będę zakładać nowego tematu .
Planuję kupić jakiś aparat w cenie ok. 300 zł.
Dużo fotografuję więc najlepiej aby aparat był możliwie jak najbardziej zaawansowany :mrgreen: .
polećcie coś .

HandOfFate
HandOfFate
  8 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A za taką cenę jaką podała nie znajdzie dobrego, nowego aparatu.

Nie zaznaczyla ze ma być nowy.

Konto usunięte
Konto usunięte: bo nic Ci nie zrobiłam!

Czesto gesto rżniesz znawczynie i sie wynosisz pod niebiosa, trzeba Cie sprowadzic na ziemie ;]
Fieska
Fieska
  8 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Czesto gesto rżniesz znawczynie i sie wynosisz pod niebiosa, trzeba Cie sprowadzic na ziemie ;]

To, że raz się odezwałam nie wyolbrzymiaj poprzez często! Największym znawcą jesteś tutaj ty, skoro się tak burzysz do innych.
A sam podałeś przykłady powyżej 500 zł. Ogarnij się sam zanim zaczniesz wytykać coś innym.
HandOfFate
HandOfFate
  8 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A sam podałeś przykłady powyżej 500 zł.

co tez wyraznie zaznaczylem w poscie :)
Poza tym miedy 70-100 zl a 1000zl jest spora roznica, czyz nie?

Konto usunięte
Konto usunięte: Największym znawcą jesteś tutaj ty, skoro się tak burzysz do innych.

najwiekszym znawca? nie wydaje mi sie, jestem zwyklym amatorem ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: Ogarnij się sam zanim zaczniesz wytykać coś innym.

Nie jęcz, nie placz, nie nudz...
Fieska
Fieska
  8 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie jęcz, nie placz, nie nudz...

Skończ już, a nie jeszcze marudzisz.
Dolny
Dolny
  9 listopada 2010
Konto usunięte
Konto usunięte:

Konto usunięte
Konto usunięte:

przestańcie już.... nie piszecie na temat. :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dużo fotografuję więc najlepiej aby aparat był możliwie jak najbardziej zaawansowany .

ciężko będzie żeby jakiś zaawansowany aparat dostać za 300 zł
jedynie takie "kieszonkowe"

Konto usunięte
Konto usunięte:

na allegro poszukaj .... może już za tyle dostaniesz... Fuji s9600 ja mam i polecam dużo funkcji itd...
LukaszB1987
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
LukaszB1987
  10 listopada 2010

jeśli dołożyłabyś stówę miałabyś coś dla siebie porządnego :)

Sony DSC-S980

funkcje i dane techniczne:

* Efektywna rozdzielczość 12,1 megapiksela – wysoka jakość obrazu i szczegółowe powiększenia
* Szerokokątny obiektyw 33 mm z zoomem optycznym 4x
* Technologia rozpoznawania twarzy – optymalizacja ostrości i ekspozycji w celu zapewnienia wyraźniejszych portretów
* Stabilizator obrazu SteadyShot – mniejsze rozmycie obrazu przy zdjęciach z ręki
* Duża czułość (ISO 3200) – wyraźniejsze zdjęcia przy fotografowaniu bez lampy błyskowej w słabym świetle
* Duży, 2,7-calowy ekran LCD o rozdzielczości 230 000 pikseli i szerokim kącie widzenia
* Różne odmiany kolorystyczne – możliwość wyboru zgodnie z indywidualnymi upodobaniami
* Tryb łatwego fotografowania upraszający obsługę dzięki wyświetlaniu instrukcji na ekranie
* Sześć trybów tematycznych – doskonałe wyniki w różnych warunkach fotografowania
* Wbudowane w aparat funkcje do retuszu zdjęć: kadrowanie i korygowanie zaczerwienienia oczu
* Program Picture Motion Browser ułatwiający zarządzanie zdjęciami, ich wyszukiwanie i wyświetlanie na komputerze

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  10 listopada 2010
Dolny
Dolny: ciężko będzie żeby jakiś zaawansowany aparat dostać za 300 zł jedynie takie "kieszonkowe"

mówię jak najbardziej zaawansowany w tej cenie :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: polećcie coś

odświerzam ;x
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.