Igor215
Igor215
  28 września 2010 (pierwszy post)

Mam problem, ktory z tych aparatow mozecie polecic? szukam jakiegos niedrogiego kompakta ktory ma swietna jakosc zdjec w dosyc duzej rozdzielczosci i czysty ladny kontrast a wiec:

1.Sony S2000 (10 MP)
2.Nikon coolpix S570 (10 M)
3.Canon A3000
4.Nikon L22 (12 MP)

face2lens
face2lens
  29 września 2010

Po pierwsze nie sugeruj się liczbą megapixeli bo to ci do szczęścia nie potrzebne. Bo przy 10MPX można wywołać zdjęcie spokojnie na A4 albo 30x45 . Po drugie Kompakta ze świetną jakością zdjęć to się wyklucza. Czysty i ładny kontrast kontrast można zmieinić zawsze. Sony słaba redukcja szumów nie kupuj . Nikon wporzo tylko z tego co widać to ekarn z paroma przyciskami każde manualne przestawianie wiąże się z wchodzeniem i szperaniem w Menu. Z tego wszystkiego wybrałbym Canona.

xc666hc
xc666hc
  2 października 2010

Ja bym Ci proponował najpierw zastanowic sie:
do czego ten aparat będzie Ci potrzebny...(w sensie jaki rodzaj zdjęc itp/marko,reportaż itp)
no i czy chcesz go rozbudowywać póżniej, jakieś szkła, obiektywy itp;)

racja megapixele nie są Ci potrzebne, no chyba ze potem chcesz wywoływać zdjęcia i wieszac je w ramce na ścianach ;)

powiem ze do nikonów droga jest optyka jesli chciałbyś je rozbudowywać pożniej

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  2 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: powiem ze do nikonów droga jest optyka jesli chciałbyś je rozbudowywać pożniej

:wtf:
przeciesz on pyta o kompakty
a do czego optyka jest tania skoro do Nikona droga ?:woot:
lukaaasz
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 7
lukaaasz
  8 października 2010

a d5000 czy d90 ?

Łukasz - Fotka.Kumpel

________..::: Only Trance Music :::..________
Konto usunięte
Konto usunięte: reszta przyjdzie sama TATA MNIE TEGO uczyla
oskar
oskar
  8 października 2010

d90 zdecydowanie.

djroob
djroob
  11 października 2010

oczywiscie ze 90 :) posiadam i nie oddam nikomu :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.