Witam .Zastanawiam się nad kupnem aparatu . Zależy mi na tym:
1.Aby miał w miare dobrą liczbe Mpx
2. Robił czyste zdjęcia bez szumów
3. Posiadał stabilizator obrazów czy jakos tak :)
4. Dobry zoom tez by sie przydał
Co polecicie mi w tej cenie? Zastanawiałam się nad :
1. FUJIFILM FinePix S2500HD
2. Nikon Coolpix L110
3. FUJI FINEPIX S1800
może jakies inne propozycje? chętnie wyslucham.
lista tematów
Dobry aparacik cyfrowy do 800 zł
Czemu wybrałaś pozycje 1 i 3. Przecież różnica pomiędzy nimi, to nie rzecz która wymieniłaś w potrzebach.
Konto usunięte: w sprzęcie ok. 800zł na pewno nie spotkasz takiej prowizorki :) nawet aparaty za 500zł mają stabilizację optyczną
a to tez zalezy od producenta stary dobry i teraz używany kosztujacy powyzej tych 800pln s9600 podbijal iso co nie dyskkredytowalo go jako jednego z najlepszych w swojej klasie ba nawet dzisiaj w tej cenie malo co moze konkurować
1. a jaka to jest dobra liczba mpix?
2. to co dla jednych może okazać się czystym zdjęciem, dla drugiego będzie nieakceptowalnym poziomem szumu ;)
Najlepiej zrobisz jak poprzeglądasz testy w sieci i zdjęcia przykładowe, a potem pójdziesz do sklepu i wybierzesz ten który Ci najlepiej pasuje pod względem obsługi i ergonomii.
http://allegro.pl/olympus-e-510-2-obiektywy-gwarancja-super-stan-i1212422821.html
słowem, da sie znaleść taniej a z jednym obiektywem to -300zł a jakość zdjęcia nie do pobicia. pod każdym względem. No chyba że ma być mały kieszonkowy aparacik, to wtedy lepiej kupić coś za 300-400zł
słowem, da sie znaleść taniej a z jednym obiektywem to -300zł a jakość zdjęcia nie do pobicia. pod każdym względem. No chyba że ma być mały kieszonkowy aparacik, to wtedy lepiej kupić coś za 300-400zł