Cześć . Posiadam zwykłą cyfrówkę którą chętnie wymienię na coś lepszego.Mama powiedziała że może kupić mi lustrzankę za ok.1000 zł . Wiem że mój budżet jest skromny ale polecicie mi coś godnego uwagi ?
lista tematów
Dobra lustrzanka strona 2 z 3
Konto usunięte: Cześć . Posiadam zwykłą cyfrówkę którą chętnie wymienię na coś lepszego.Mama powiedziała że może kupić mi lustrzankę za ok.1000 zł . Wiem że mój budżet jest skromny ale polecicie mi coś godnego uwagi ?
Po przeczytaniu tego co napisałaś doszedłem do wniosku ze nie lustrzanka a cyfrówka (lepsza cyfrówka) jest w sam raz dla Ciebie.
To co Ci napisał joker, raynoxa i Fujifilm i masz bardzo fajny zestaw.
Ja mam teraz do swojego canona 500d obiektyw w sam raz do makro:) Nowy kosztował 2X tyle ile masz do wydania na aparat. Lustrzanki do dziura bez dna, zeby zrobić coś sensownego trzeba inwestować dużo kasy. A z Kitowym obiektywem raczej dużo nie poszalejesz. No chyba ze zapniesz tego raynoxa. Ale to tylko makro wtedy, a gdzie portrety, czy widoki?
Kup to co Ci polecił Joker i jestem przekonany ze zobaczysz róznicę i to sporą w porównaniu z tym DSC-W110 którego mniemam ze posiadasz. :)
AlicjaBezKrainy: Proponuję Tobie nie pchać się w lustrzankę.
To studnia bez dna. Lepiej kupić lepszy kompakt niż lustro za taką cenę.
Potrzebne byłyby Tobie przynajmniej 2 dodatkowe obiektywy, statyw,filtry itd.
Od razu Rzymu nie zbudowali. Jak teraz kupi sobie lustrzankę to za jakiś czas będzie mogła uzbierać kasę na resztę. Chyba, że tego nie planuje to lepiej nie kupować.