Potrzebny mi jakiś mały aparat, który mogę np. wcisnąć do torebki :P Nie zawsze jest możliwość zabrania lustrzanki, a to przynajmniej jest "pod ręką". Macie może jakieś propozycje? Brak limitu cenowego :D Po prostu potrzebuję dobry, mały aparat :)
Dobry kompakt :) strona 1 z 2
Cokolwiek od Canona na przykład.
Generalnie cokolwiek kupisz, co wyprodukowała firma zajmująca się konkretnie aparatami a nie także pralkami i sokowirówkami, będzie dobre.
Chociaż Nikonów kompaktowych ludzie nie polecają.
Brak limitu?:>
Leica X1 około 6300zł
Leica D-Lux 4 około 3400zł
SONY NEX-5D około 2500 chyba
Olympus PEN E-P1 2700
Proszę, skoro nie masz ogranicznika cenowego. :)
Hmm tak dosłownie to max 2000zł myślę żeby wydać. Mam dobrą lustrzankę, więc do ciekawszych zdjęć mogą ją używać. A fotografuje dosłownie wszystko :) Od ludzi, po krajobrazy. Ale bardziej przyda mi się na jakieś wycieczki. Noszenie lustrzanki np po górach nie jest zbyt wygodne :P
Stare olympusy byly swietne sam mialem d580z mial swietne odwzorowanie kolorow tyle ze byl wolny...
A tak na serio kazdy obecny kompakt bedzie dobry na sporadyczne wycieczkowe zdjecia. Chociaz mi osobiscie nie podobaja sie zdjecia z kodaków Canon i Olympus maja przewage jednak. Warto tez rozejrzec sie za fujifilm - te nowsze maja czulosc iso nawet do 6400 wsam raz na gorsze warunki.