Hej. Nie wiem który wybrać mam aparat kompaktowy? Sony DSC-W 180 czy Canon PowerShot A480? Proszę o poradę..
lista tematów
Sony czy Canon
Przy takich aparatach to Ty dużej różnicy nie zobaczysz. :) Canon tańszy. Nie patrzyłem na opcje. Zobaczy czy mają stabilizator obrazu i tyle:)
dlaczego? Uwazam ze canon ma lepsze odwzorowanie kolorów i lampy blyskowe z reguly wydaja bardziej miękkie światło a sony troche wali za mocno. Nie rozumiem cie, to moje odczucie. Chociaz prawda ze w kompaktach tego sie nie wylapie bo z reguly sa zblizone funkcyjnie i maja podobne mozliwosci. Ja jednak obstaje za Canonem.
Tak, to fakt.
Odwzorowanie kolorów to subiektywna sprawa i zależy od rzeczy z których większość osób nie zdaje sobie sprawy - jak choćby kalibracja monitora czy rodzaj lampki nad biurkiem.
Ręce opadają. Dlaczego tak uważasz? Jesteś pewien że wiesz jak działa flesz - wiesz co oznacza skrót TTL, albo korzystałeś kiedyś z kompensacji flasha? Jeśli nie to naucz się tych rzeczy zanim zaczniesz wprowadzać ludzi w błąd pisząc niczym nie poparte opinie.