Witam, mam pytanie czy co myślicie na temat aparatu cyfrowego FUJI S9500 ? Cz cena 630 jest dobrą ceną czy dostane lepszy aparat za tą cenę który robi lepsze zdjęcia?
FUJI S9500 strona 1 z 2
Zobacz sobie jakie zdjęcia robi. I zdecyduj. Aparat ok.
630 to odrobinę dużo, chyba że jest w doskonałym stanie ze wszystkimi dodatkami.
Matryca ma 9 Megapikseli. To SuperCCD o rozmiarze 1/1.8''. Ma doskonałą dynamikę (jak to Fuji) i śmiało pozwala korzystać z czułości ISO aż do 400.
Poza tym uchylny ekran LCD - trochę mały, ale ładny i klarowny i bardzo użyteczny. Ma też elektroniczny wizjer - równie dobrej jakości.
Obiektyw o zakresie ogniskowych 28-300mm daje Ci mnóstwo swobody. Pierścień Zoomu jest manualny.
Jeśli zaczynasz fotografować i myślisz o tym poważnie to S9500 to jeden z najlepszych wyborów jaki możesz dokonać. Jeśli nie myślisz o tym poważnie to może być dla Ciebie nieco zbyt przytłaczający.
Jeśli chodzi o wady to - praktycznie ich nie ma (poza bardzo, bardzo marną szybkością robienia zdjęć RAW i brakiem dobrego oprogramowania). Jedyny powód dla którego S9500 nie jest tak popularne jak powinno być jest taki, że w momencie gdy wyszło na rynku były już tanie lustrzanki typu Canon Rebel 300D i Fuji stało się troszkę niepotrzebne na rynku.
Na mojej stronie możesz zobaczyć jak S9500 wygląda od środka :)
tak tak tak. Fuji chwalimy. jeśli cena, to nie jest taka przerażająca i nie spotkasz jej po tygodniu za 200 zl
dobry aparat ale za 630 poszukaj s9600 bo s9500 miało tendencje do ukrecania sie pokretla nastawu ;)
...tyle ze pewnie s9600 będzie ciężko za 630 wyrwać
Jak zrobię kilka zdjęć to na pewno się pochwale, chociaż wątpię żeby były dobre , bo dopiero się uczę , chociaż człowiek uczy się całe życie, zrobiłem kiedyś kilka zdjęć normalną cyfrówką ,olympusem i jestem z tych zdjęć zadowolonych , np.