Co powiecie o Nikonie D 3000? Dobry czy nie? Kupiłam sobie ostatnio ale do tego musze kupic lustrzanki. Nie znam sie za bardzo właśnie na tym proszę o radę.
lista tematów
Nikon D3000 strona 1 z 2
za pozno pytasz moim zdaniem zle zrobiłaś lepiej było kupić zaawansowana hybryde odszedł by Ci problem z wymiana obiektywow czyszczeniem matrycy etc no i ładne jpg prosto z aparatu by były
Lustro to wydatki sa (studnia bez dna) a z mała wiedza jaka posiadasz zdjec nie zrobisz tym lepszych niz ktos z tak samo mala wiedza jakims dobrym kompaktem
Konto usunięte: Co powiecie o Nikonie D 3000? Dobry czy nie? Kupiłam sobie ostatnio ale do tego musze kupic lustrzanki. Nie znam sie za bardzo właśnie na tym proszę o radę.
Jak kupiłaś to po kiego teraz pytasz ?
Źle zrobiłaś gorzej już nie mogłaś zrobić ...
Jak będziesz kupowała sobie te lustrzanki to weź i mi jedną kup.
Nazywa się Nikon D3x :)
Tak obiektyw. Bo kiedy kupywałam mówili mi ,ze to jest podstawowy obiektyw. Jakie obiektywy są najlepsze?
Tak jak D40, D40x, D60, D5000, D3000 to tzw"kastraty" są pozbawione silniczków, górnych wyświetlaczy, pełnej obsługi CLS brak wyzwalania lamp zewnętrznych za pomocą CLS i jeszcze parę innych rzeczy i jednym słowem fajnie, dopóki nie chcesz coś dokupić poza kitem
Konto usunięte: Tak obiektyw. Bo kiedy kupywałam mówili mi ,ze to jest podstawowy obiektyw. Jakie obiektywy są najlepsze?
patrz ogolnie na cene i zeby było oznaczxednie na nim AF-S im droższy tym lepszy
serio proponuje Ci na początek zoom Tamrona ze swiatłem 2.8 chyba Flo takiego miała
no chyba ze cena nie gra roli to możesz jakiegoś nikkora za ponad 3 tysiace