Chcę kupić sobie jakiś używany aparat. Obecnie mam Lumixa LZ7 i chciałbym coś nieco lepszego.
Cena tak do 450 zł . Patrzyłem na allegro, że jest w czym wybierać.. i niestety nie wiem co wybrać. Jeśli chodzi o marki aparatów to wybrałem tych kilka najbardziej znanych:
FujiFilm, Panasonic, Nikon, Sony, Canon i Kodak. Jest dużo modeli. do 400 zł można kupić naprawdę ciekawy aparat lecz nie wiem, który byłby najlepszy. Jeśli ktoś potrafiłby mi pomóc, doradzić to bardzo bym się cieszył bo może ktoś używa lub używał jakiegoś aparatu, który można kupić używany po niskiej cenie.
Także jak jest możliwość to proszę o podawanie konkretnych modeli nad którymi mógłbym się zastanowić i wybrać ten najodpowiedniejszy.
lista tematów
Używany aparat - jaki ? strona 1 z 2
Wybierz te które Ci się najbardziej podobają i wstaw to wtedy może będziemy Ci w stanie bardziej pomóc. Do tego polecam Ci stronkę: http://www.fotografuj.pl/Dzial/Porownaj_kompakty
Kodak : Z8612 IS, P850, Z712 IS, Z812 IS, ZD710
Canon: S5 IS, S3 IS,
Kodak: ZD710, Z812, Z712 IS, Z8612 IS, DX6490, P850
FujiFilm: S5700, S5600, S5500, S5800, S9500,
Sony: DSC H10, DSC H9, DSC H3, DSC H7
Panasonic Lumix : FZ 2 , FZ 8 , FZ 5 , FZ 4, FZ 7
Nikon: 8700, 5700, E5400
napisze tak jak uda Ci sie kupic fuji s9500 za ta kase to bierz na pewno nic lepszego nie dostaniesz
to bierz bez zastanowienia i nie sly=uchaj jak ktos kompakty Ci tu poleca ten fudżik to pozadna hybryda z wyjsciem na lampe błyskową zewnętrzną (sanki i studyjną też)
dosc jasny i dobry obiektyw duże możliwości rozbudowy (nakrecane filtry chyba 58 mm jak dobrze pamietam) i lampy zewnetrzne pozatym 2 rodzaje kart CF i xD uchylny lcd i wizjer elektroniczny no i kawał aparatu jest co potrzymać w ręku jak mniejsze lustro
pozatym zoom jest reczny (zawsze szybszy i dokladniejszy)a nie jakiś elektroniczny badziew
Czytałem opinie, recenzje na temat aparatów fuji s9500, s5600, s5500.. jakoś wiele osob woli s5500 :) Szczerze to już zgłupiałem i nie wiem co mam wybrać...