Witam,
Kiedy włączam tryb manualny i wykonuję zdjęcia bez lampy błyskowej (w dzień),
zdjęcia są ciemne, prawie że czarne. Dlaczego?
lista tematów
Canon 450D strona 1 z 3
Konto usunięte: Kiedy włączam tryb manualny i wykonuję zdjęcia bez lampy błyskowej (w dzień),
zdjęcia są ciemne, prawie że czarne. Dlaczego?
jaka przesłona i czas ??
masz chyba drabinke ekspozycji ustaw tak zeby nie były czarne ani białe
Pozatym po co używasz trybu manualnego zamiast polautomatycznych
Znajdz mi prosze uzasadnienie z jedno na jego użycie bop mam wrazenie ze probojesz byc bardziej pro niz trzeba
Maunalnym (M). Ustawienia, takie jak były. Nic nie zmieniałam.
Ustawiłam.
Zdjęcia na manualu są lepsze?
Ustawiłam.
Zdjęcia na manualu są lepsze?
tio zmienialas czy nie??
prosze Cie kup jakas ksiazke o fotografii i zrozum podstawowe pojecia przesłona czas itp bo widze ze nic nie rozumiesz
Dlaczego w M sa niby lepsze??
ja osobiscie ten tryb stosuje tylko wtedy kiedy aparat nie jest w stanie zmierzyc swiatla np przy lampach studyjnych
Mozesz mi wyjasnic w czym sa lepsze od tych robionych np na Av albo Tv???
poza wymieniona przeze mnie w poprzednim poscie wspolpraca z lampami blyskowymi?
Konto usunięte: joker4444:
masz chyba drabinke ekspozycji ustaw tak zeby nie były czarne ani białe
Ustawiłam.
to pokaz zdjecie tutaj z exifem, bedzie mozna cos poradzic. Albo znowu odeslac cie do przeczytania instrukcji od aparatu.
no wlasnie pomijajac lampy to chyba programy priorytetowe sa przedewszystkim szybsze Av czy Tv bo aparat dobierze czas sam na pewno szybciej niz najszybszy palec na pokretle a i tak nikt na oko nie robi tego tylko raczej polega na swiatlomierzu w aparacie
jak zaloze 70-200 to robie tylko na 2.8, na 50 skacze od 1.2 do 2.0 i do zmiany zostaje tylko czas, czyli powiedzmy ze to taki pol av (:
czlowiek tyle kasy wydal zeby miec wszedzie "duze dziury" to korzysta...
jakos tak... sile lampy tez na manualu chyba od roku mam. jak hardcore to hardcore (:
Konto usunięte: jakos tak... sile lampy tez na manualu chyba od roku mam. jak hardcore to hardcore (:
hehe no nie wiem jak w C lampy systemowe sie spisuja w nikonie to jednak chyba najlepsze z tego co wszedzie pisza i ten ich CLS miodzio
ja to przymykam jak blisko jednak mala GO to dla mnie raczej wadliwy efekt uboczny duzej dziury przy ciasnym portrecie