Witam
Chcę kupić aparat - analogową lustrzankę. Mam do wyboru 2, ale kompletnie się na tym nie znam. Proszę o pomoc i poradę w sprawie wyboru lepszego aparatu.
1. MINOLTA Dynax 404si +obiektyw 35-80
2. OLYMPUS IS -1 LUSTRZANKA z obiektywem 35-135
Wydaję mi się, że Dynax jest lepszym aparatem.. Ale że kompletnie się na tym nie znam to proszę o pomoc.
lista tematów
Wybór aparatu strona 1 z 2
nikon fm 2
z tych dwóch nie wiem, w sumie niezbyt się orientuję w modelach, wybierz coś prostego, czemu akurat te dwie ;>?
z tego co przejrzałam, to już takie bardziej zaawansowane lustrzanki analogowe, nie lepiej wybrać coś mniej skomplikowanego? ;>
jezeli nie znasz się [ja też niespecjalnie] to przypuszczam że zaczynasz się bawić w analogową. tak?
p.s. sory za dwa posty pod rząd :^
jak się nie znasz radziłabym jakąś cyfrówkę lub jeśli koniecznie lustrzankę to nie analogową tylko cyfrową.
Konto usunięte: jak się nie znasz radziłabym jakąś cyfrówkę lub jeśli koniecznie lustrzankę to nie analogową tylko cyfrową.
Dobra lustrzanka cyfrowa kosztuje dobrze ponad 2000 więc wolałabym jednak analoga. Mam książkę na temat lustrzanek analogowych (możliwości, obsługi - taką ogólną) i po to kupuję, żeby się nauczyć. Przecież nie nauczę się robić zdjęć analogową lustrzanką bez aparatu, prawda?
Bo to są jedne z tańszych :D
Dobry aparat nie wystarczy do wykonania dobrego zdjecia :>
Trzeba jeszcze to umiec a jak i to umiesz, to i prostrszym zrobisz dobre zdjecia:>
Trzeba jeszcze to umiec a jak i to umiesz, to i prostrszym zrobisz dobre zdjecia:>
a nawet jesli na poczatku bedzie, to co? ma kupowac teraz tanszy a lepszy dopiero pozniej? nie widze w tym sensu, to tak jakby ktos mial pieniadze na d700 i mu mowic, ze ma nie kupowac, niech wezmie na poczatek d40, bo zrobi nim teraz lepsze zdjecia, lol.
Flo: a nawet jesli na poczatku bedzie, to co? ma kupowac teraz tanszy a lepszy dopiero pozniej? nie widze w tym sensu, to tak jakby ktos mial pieniadze na d700 i mu mowic, ze ma nie kupowac, niech wezmie na poczatek d40, bo zrobi nim teraz lepsze zdjecia, lol.
he, w sumie racja. ale chodziło jej o cenę
ile? ;D