Zakupiłem sobie aparacik lustrzanke cyfrowa Sony Alfa 500 co o takim aparatku sądzicie???
lista tematów
Jak myślicie strona 1 z 2
jak tylko wyzdrowieje to jakies porobie ano kupilem a pytam bo ciekawy jestem czy zrobiłem dobry zakup czy nie :)
ma kilka niepotrzebnych wodotrysków jak wykrywanie uśmiechu, ale po obejrzeniu zdjęć testowych i potrzymaniu w łapie postanowiłem zakupić A550... tylko najpierw muszę obecnego opitolić ;P
Testowałem ten model niedawno bo Sony Polska mi go udostępniło w tym celu...Budowa troche zbyt plastikowa sprawiająca wrażenie zabaweczki...problemy z pomiaremy światła...
Zalety: szybka migawka, przyjemna kolorytyka...
Nie wiem jak wy ale ja nawet za 10 lat nie spojrzę w kierunku lustrzanki Sony.
Kompakt jak najbardziej polecę każdemu ale w świecie luster dla mnie liczy się Nikon , Canon i Pentax
Napisałem moje odczucia jedynie :P ...mam go nadal, miałem go podczas jednej z sesji plenerowym w dość ciemnawym miejscu z założoną 50 f/1.8 i nie dawał rady AF gubił się a jak trafiał to ustawienie poprawnej eksspozycji przy pomiarze jaki on dawał nie było łatwe...przy Nikosiu i Nikkorku 50 za kazdym razem nie miałem problemu gdzie ustawiłem tam było więc również 50 sony nawet z silnikiem SWM to traktor...cholernie głośny i co dziwne wolny porównując go z Nikkorem...
Zaznaczam że w trybie AUTO radzi sobie na prawdę fajnie no ale to AUTO :))
ze ja bym z krzesła spadł jakbym miał tyle za gripa do niego miał zapłacić :D
http://www.allegro.pl/item833443978_sony_grip_vg_b50am_alfa_500_550.html