Czy może telem czy moze cyfrówką czy też lustrzanka?
lista tematów
Czym wolicie robic zdjecia? strona 1 z 2
I cyfrówka ma pewną przewagę nad lustrzankami, ale jednak lustrzanka ma ich zdecydowanie więcej, głownie które mi są potrzebne. A że nie ma to jak dobra lustrzanka gdzie wszystkie manualne parametry są pod ręką bez zagłębiania się w menu, więc ja tylko tego używam i jestem bardzo zadowolony :)
maku84: I cyfrówka ma pewną przewagę nad lustrzankami, ale jednak lustrzanka ma ich zdecydowanie więcej, głownie które mi są potrzebne. A że nie ma to jak dobra lustrzanka gdzie wszystkie manualne parametry są pod ręką bez zagłębiania się w menu, więc ja tylko tego używam i jestem bardzo zadowolony :)
tu nalezy rozróżniać w sposób prawidłowy wg nazwnictwa... bo lustrzanka przecież również może być cyfrowa...a wiec lustrzanka analogowa, "cyfrówka" potocznie zwana to kompaktowy aparat cyfrowy (tu również podział kompaktów) no i lustrzanka cyfrowa...
Więc pytanie należałoby dokładniej sprecyzować...
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
ja mam lustrzanke cyfrowom i nie nazekam chodz przydalby mi sie lepszejszy obiektyw taki np jak ma artFotografica na ciastku bylby wsamraz:D:lol: