Witam. ;)
Mam ogromny dylemat. Zamierzam kupić lustrzankę i biorę pod uwagę wyłącznie Canona. Zastanawiam się pomiędzy 450D a 500D. I tu tkwi problem. Niby 500D jest lepsza bo w końcu nowsza wersja, ale opcja nagrywanie filmów wcale nie jest mi potrzebna.
Czytałam wiele opinii na temat tych dwóch modeli i szczerze mówiąc, za wiele mi one nie pomogły. Bardziej jestem za kupnem 450D z kitem 18-200 mm IS, chociaż zastanawiałam się nad kitem 18-55 mm. Stawiam na jakość zdjęć.. ehm, sama już nie wiem, który mam zakupić. Zastanawiałam się również nad kupnem obu obiektywów. Cena nie gra zbyt dużej roli, ale myślę, że do 4-4,5 tys. bym mogła wydać.
Jeśli chodzi o zdjęcia, jakie chciałabym robić to : portrety, makro, krajobrazy.
lista tematów
Canon 450D czy Canon 500D ?
lepszy chyba byłby nawet obiektyw Tamron SP AF 17-50 mm niż 18-55 mm.
Z resztą i tak szkła są ważniejsze..
sądzę, że Canon, to dobry wybór, ale gdybym miała do wyboru lustrzankę innej firmy o równie dobrych parametrach, to zapewne wzięłabym ją pod uwagę. ;)
szczerze, to zastanawiałam się nad 40D, ale jej wygląd mnie nie przekonuje. xd nie powinnam zwracać uwagi na wygląd aparatu, ale co zrobić kiedy to jest silniejsze. ;]
Specyficznaa: szczerze, to zastanawiałam się nad 40D, ale jej wygląd mnie nie przekonuje. xd nie powinnam zwracać uwagi na wygląd aparatu, ale co zrobić kiedy to jest silniejsze. ;]
LOL.. więc wolisz słabszy technicznie aparat, dlatego, że jest ładniejszy?
kup sobie słit różową cyfrówkę może, bo lustro Ci chyba nie potrzebne wobec tego..
nie lubię różowego.
nie no, poważnie. przekonałaś mnie do 40D, nie wygląda źle, dobrze układa się w łapie, nawet lepiej niż 450D, a co najważniejsze więcej mi oferuje. ;) dziękuję za otrzeźwienie mnie w porę bo wydałabym tylko kasę, a tak to kupię lepszą w podobnej cenie. (:
Z resztą wiele osób mi tak radziło, ale widocznie musiałam sama zrozumieć, co tak na prawdę opłaca mi się kupić.