spioch
spioch
  3 listopada 2009 (pierwszy post)
Czy Wy też zauważacie powszechnie panującą modę na Lustrzanki ?
Czytając tematy na forach oraz wypowiedzi zainteresowanych bije z nich głupota ...

Ludzie zadają pytania typu:

- jaką lustrzankę kupić żeby robiła poprawne i ładne zdjęcia ?
- czy jak dam 4000 zł to będzie dobra ?
- czy jak będę robił/a zdjęcia na auto to będą profesjonalne?

Tak samo wygląda kwestia prezentów ... Nastolatek dostaje od wujka lustrzanke (bo przecie taka moda) Nie wie do czego służy 75% funkcji w aparacie ale najważniejszy jest lans :) Śmieszą mnie ludzie którzy oscentacyjnie obnoszą się z marką posiadanego sprzętu :)
Nawet ostatnio znajomy mnie pytał czy jak kupi lustrzankę to czy na Auto będzie mógł robić ładne zdjęcia .. Po prostu ręce opadają ...
Pokażcie ludzie reklamę ...

Najnowsza zaawansowana technicznie lustrzanka !
40 mln MPX
matryca OLED !
10" wyświetlacz
tytanowa obudowa
wbudowana lampa błyskowa 100 W
obiektyw 10-700 mm z AF i VR
dwa silniki w korpusie
potrójne akumlatorki żelowe pozwalające zrobić do 10.000 zdjęć !
Można tak jeszcze wymyślać ...
Zróbice kolorową reklamę bilbordy gazetki ulotki itp ...
Opatrzcie to znaczekiem znanej marki i mimo że to totalna brednia ustalcie cenę na 2500zł a ludzie i tak na to pójdą :) Bo akurat Krzysio ma komunię Kasia ma 18nastkę a Henio miał lampas na świadectwie .
folkemon
folkemon
  3 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy Wy też zauważacie powszechnie panującą modę na Lustrzanki ?

nie no, co Ty
spioch
spioch
  3 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie no, co Ty

Tak ja a Ty ?
monx
monx
  3 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy Wy też zauważacie powszechnie panującą modę na Lustrzanki ? Czytając tematy na forach oraz wypowiedzi zainteresowanych bije z nich głupota ...

No mnie to strasznie denerwuje,bo po co brac sie za cos,co jest ''modne''.... co komus nie wychodzi....
Niektore osoby maja naprawde talent do robienia zdjec,ale z kolei nie maja funduszy na tak drogi sprzet...
Zreszta po co sie przejmowac,jak chca niech kupuja,a potem lansuja sie.... przeciez kazdy zauwazy czy ten ktos cos potrafi czy ma aparat by poszpanowac;].
Flo
Flo
  3 listopada 2009

heloł, to Ty nie wiesz, że zwykłym aparatem nie zrobisz dobrych zdjęć i trzeba mieć lustrzankę żeby być fajnym? ja np teraz dostałam nową lustrzankę od tatusia i noszę ją jako wisiorek, żeby wszyscy widzieli jaka jestem kól!

...

HandOfFate
HandOfFate
  3 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy Wy też zauważacie powszechnie panującą modę na Lustrzanki ?

ciezko nie zauwazyc, teraz dzieciaki dostaja lustra na komunie (mialem taki przypadek w tym roku w rodzinie - nikon d300) ;]
a im wiekszy ma napis NIKON/CANON/SONY ALFA tym lepiej...potem pytaja co z czym sie je i o co chodzi... masakra jakas. ale to tez wina rodzicow, glownie rodzicow, w koncu przecietny dzieciak w wieku lat 12-18 nie pracuje i nie stac go na taki sprzet. a firmy sie ciesza i zacieraja raczki, niedlugo kompakty zostana pewnie calkiem wyparte przez lustra a ucierpia na tym uzytkownicy lustrzanek bo producenci zamiast skupic sie na jakosci skupia sie na upychaniu w puszce jak najwiekszej ilosci totalnie zbednych bajerow. owszem, normalne profesjonalne lustra tez beda, ale beda nadal nieziemsko drogie, te amatorskie lub polprofesjonalne beda drozsze i gorszej jakosci ale ludzie i tak beda je swoim pociechom kupowac. Juz widac ze zaczynaja produkowac rzeczy typu nikon d5000 czy d3000, jakies odchylane ekraniki, cuda na kiju, a bedzie pewnie tylko gorzej ;p
spioch
spioch
  3 listopada 2009
Flo
Flo: heloł, to Ty nie wiesz, że zwykłym aparatem nie zrobisz dobrych zdjęć i trzeba mieć lustrzankę żeby być fajnym? ja np teraz dostałam nową lustrzankę od tatusia i noszę ją jako wisiorek, żeby wszyscy widzieli jaka jestem kól!

powiedz jeszcze że umiesz gotować to się z Tobą ożenie:D
dzela62
dzela62
  3 grudnia 2009
:superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa:
MateuszekxD1909
MateuszekxD1909
  4 grudnia 2009
:superkupa:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.