Witam stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem aparatu Panasonic DMC-FZ8 Lumix i teraz pytanie czy jest to aparat odpowiedni dla początkującego fotografa ?
lista tematów
Pytanie
Więc powiem Ci że jak na początek to dobry model aczkolwiek jak już to wolałbym Fz-18 ... Na początek powinno wystarczyć , żeby poznać podstawy ..
Ale jak chcesz się uczyć fotografii to zainwestuj w jakieś lustereczko ... To dopiero otworzy CI oczy i da pole do popisu ... Cyfrówki niby mają pseudo Manual ale to nie to samo co pełna kontrola nad zdjęciem w lusterku ...
Powodzenia
FZ8 to fajny aparat jak chcesz dla rodziny porobić zdjęcia , sporo możliwości. Ale Przez pojęcie początkujący fotograf rozumiem to że chcesz dalej się tym interesować . Lustrzanka to sprzęt dla ciebie
Konto usunięte: Witam stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem aparatu Panasonic DMC-FZ8 Lumix i teraz pytanie czy jest to aparat odpowiedni dla początkującego fotografa ?
odpowiedni ;)
Konto usunięte: bo czytałem opinie że większość narzeka na szumy ale sam widzę że opnie są dosyć podzielone
To zależy w jakich warunkach będziesz robić zdjęcia... Mam FZ18 - na ten model też sporo osób narzeka właśnie przez szumy, a ja jestem zadowolona. Szumi owszem, ale jedynie na bardzo dużych zbliżeniach i przy wysokim ISO, w innych przypadkach jest ok :)