Mam pytanie tyczące sie lustrzanki Nikon D3000 czy ktoś może go ma, czy jest zadowolony z niego ? no i jaki dokupic obiektyw.. ? bo chce sobie kupić jakąś lustrzanke a jestem w tym zielona ..
lista tematów
Nikon D3000 strona 1 z 2
a to zależy ile masz kasy i czego zdjęcia chcesz robić ;)
Bo do portretów, podglądania sąsiadów. fotografii macro, krajobrazów itp będą potrzebne różne obiektywy :) a kilka obiektywów to już są koszta, nie licząc dodatkowych akcesoriów, jak dodatkowa lampa, filtry, statyw itp itd
no myślałam do portretów i krajobrazów na razie . a co do kasy to do 3000 zł czyli ogólnie to canony są lepsze niz nikony i sony ?
Konto usunięte: no myślałam do portretów i krajobrazów na razie . a co do kasy to do 3000 zł czyli ogólnie to canony są lepsze niz nikony i sony ?
zalezy od fotografa znam osoby co zrobia a200 lepsze zdjecia niz Ty zapewne majac pelnoklatkowego canona czy nikona
a do przeznaczenia zdjec dobierasz szkla a nie puszke
::a ja sie tam zbytnio nie znam na fotografiach ale znam kogoś kto sie zna i robi bardzo wygórowane zdjęcia
no dobra powiedzmy ze kupilam Canona 450 d (bo jednak chyba canona wybiore) no i jaki teraz obiektyw dokupic ?