cześć.
wiecie może jak zrobić efekt kolorów tęczy na zdjęciu? można to uzyskać poprzez jakieś brushe, czy cuś?
liczę na pomoc,
pozdrawiam.
lista tematów
tęcza strona 1 z 2
zazwyczaj jest juz gotowa tęczowa tekstura nakładasz jako warstwę potem prześwit na Soft Light lub jakiś inny który będzie ci pasował i albo zostawiasz albo regulujesz przebicie Blend Range
A że taka teksturę można edytować to praktycznie kolory można dobierać jakie tylko chcemy :)
Konto usunięte: zazwyczaj jest juz gotowa tęczowa tekstura nakładasz jako warstwę potem prześwit na Soft Light lub jakiś inny który będzie ci pasował i albo zostawiasz albo regulujesz przebicie Blend Range
A że taka teksturę można edytować to praktycznie kolory można dobierać jakie tylko chcemy :)
fajne, fajne
tylko czy takie cudo da się uzyskać w gimpie?
nie mam gimpa ale na pewno da bo to podstawowe elementy w programie graficznym
klikasz na paletę kolorów w gimpie i tam chyba powinny być te gotowe przykładowe tekstury... wsadzasz fotkę robisz nową warstwę bierzesz puszkę z farbą wylewasz na czystą warstwę i dalej to juz ustawiasz przejście prześwity jak ja na to mówię ;p
Konto usunięte: nie mam gimpa ale na pewno da bo to podstawowe elementy w programie graficznym
klikasz na paletę kolorów w gimpie i tam chyba powinny być te gotowe przykładowe tekstury... wsadzasz fotkę robisz nową warstwę bierzesz puszkę z farbą wylewasz na czystą warstwę i dalej to juz ustawiasz przejście prześwity jak ja na to mówię ;p
dupa. nie da się.