Często jest tak, że ludzie mający pierwszy raz w dłoni swój aparat robią jakieś zdjęcie..
Jeszcze częściej pierwsze zdjęcie jest wyznacznikiem dalszego rozwoju :)
Są też ludzie którzy zanim dostaną aparat już wiedzą co będą uwieczniać ...
Jak jest z Wami ? Jaki rodzaj fotografii polubiliście od razu a jakiego chcielibyście spróbować ?
lista tematów
Twój ulubiony rodzaj FOTOGRAFII :) strona 1 z 2
Konto usunięte: Jak jest z Wami ? Jaki rodzaj fotografii polubiliście od razu a jakiego chcielibyście spróbować ?
Nie lubie fashion, glamour itd...po prostu nie mowi to do mnie, wymalowana jak z innej planety panienka gnaca sie w smiesznych pozach i dziwnych ubrankach...no nie, nie rozumiem :)
A co lubie?
Jako jedyna PRZEMAWIA do mnie fotografia wojenna i reportazowa, otwiera czlowiekowi oczy (naprawde polecam film "War photographer"), chcialbym posiasc taka wrazliwosc i umiejetnosc lapania chwil pozwalajace na tworzenie fajnych fotoreportazy.
Poza tym? Poza tym lubie makro i chcialbym miec porzadny sprzet do makro. Dodatkowo fotografia przyrody w szerokim tego slowa znaczeniu (rosliny, zwierzeta, krajobrazy)
Bardzo chciałabym być tam gdzie dzieje się coś, co warto zatrzymać w kadrze i pokazać innym. Niepozowane, przedstawiające autentyczne wydarzenia, nieprzekłamane emocje, uczucia...
Poza tym portrety. Chciałabym pokazywać na zdjęciach ludzi z pasją, uchwycić postać w taki sposób, żeby jak najlepiej odwzorować jej wady i zalety, pokazać część jej codziennego otoczenia... wniknąć w jej duszę ;)
No mnie to akurat pasuje fotografia typu fashion, glamour ale obecnie zastanawiam sie czy nie spróbować fotografii aktu, mam kilka fajnych pomysłów ale to może dopiero gdzieś za 4miechy ;)
Konto usunięte: Chciałabym pokazywać na zdjęciach ludzi z pasją, uchwycić postać w taki sposób, żeby jak najlepiej odwzorować jej wady i zalety, pokazać część jej codziennego otoczenia... wniknąć w jej duszę
jezu jak czytam takie rzeczy to mi sie slabo robi... (:
ja po prostu robie zdjecia i nie dorabiam do tego zadnej filozofii
Panorama, krajobraz, architekura, scenerie, portret, makro, czarno-białe. Jakby się modelka znalazła to i akty kobiece :-D
Makro. Dokładnie pamiętam jak odkryłam tę funkcję w aparacie, to było wiele lat. Ale od razu mnie to zafascynowało i do dziś uwielbiam fotografować na makro ;]
Fotografia Otworkowa. Tak na marginesie jak bym miałkomuś polecić od czego ma zaczynac przygodę z fotografią to polecam Pine Hole Camera - Aparat otworkowy. Najtańsze body, które można samemu sklecić jest dużo w necie materiałów na ten temat. Tylko potrzeba na to czasu i wytrwałości na początku. Przednia zabawa.