hej ho, jak tam dzień ? :) ja dziś odpoczywałam po wczorajszych zdjęciach, dawno takiego hektara nie przeszłam xD
no ale lecimy z tym koksem, niedługo jadę na dwa tygodnie do Portugalii (lans, a jak) i planuję zrobić milion zdjęć :D biorę of course mojego Florencjusza (nikon d40x) + tamron 28-75 + samyang 8mm fisheye, ale wiadomo, że nie zawsze będę się targać z tym sprzętem, bo on waży trochę, a będę się opalać przy okazji i trochę mi go szkoda. Potrzebuję czegoś, co włożę do malutkiej torebki i nie będzie mi przeszkadzać na plaży. W związku z tym rozpoczęłam dzisiaj akcję poszukiwawczą mojego starego kompaktu- Casio exlim s770
Ostatni raz używałam go w grudniu dwa lata temu, później poszedł w zapomnienie. Po żmudnych poszukiwaniach- odnalazłam, jest cały i zdrowy (mam nadzieję). Natomiast po ładowarce ani śladu. Niestety obawiam się, że ze znalezieniem jej będzie większy problem niż z samym aparatem. Także pomyślałam- może kupię? Sęk w tym, że go się wkładało do takiej stacyjki i dopiero do tego podłączany był kabel, który do gniazdka szedł. Potrzebuję pomocy, gdzie mogę kupić taki bajer? (oczywiście w rozsądnej cenie, tak do 60zł max) Uprzedzam, że przeszukałam google i nic nie znalazłam.
Dzięki dziubaski :D :*
kompakt casio- ładowarka strona 1 z 2
chciałam powiedzieć jeszcze, że zadowoli mnie adres do jakiegoś serwisu w poznaniu, gdzie będą to mieli :)
dzięki :D właśnie przed chwilą odkryłam, że baterię można wyjąć, tylko skubana schowana jest za takim czymś przy karcie pamięci ;O
ogólnie każdy aparat zazwyczaj robi swój własny folder i tam wciska fotki więc pewnie i w tym przypadku tak będzie ale jak przełożysz kartę do nikosia i podepniesz pod kompa to wykryje go normalnie ale będziesz mieć dwa foldery :)
no mam nadzieję ;D niby jest czytnik kart pamięci w komputerku moim i niby sd powinny wchodzić, ale jakoś nie idzie, otwór jakby trochę za duży był, a w instrukcji nic nie ma O.o
jakiego masz laptoka? model może źle wsadzasz albo musisz mieć adapter w co wątpie:/ albo zaślepka tam może jakaś jest nie wiem:/
z tego co piszą:
czytnik kart pamięciSD
MMC
xD
MS-Pro
Memory Stick
więc na bank powinna taka karta wchodzić:/ może to nie SD jest ?
juz wiem co jest nie tak FLO :D
ty do tego nikosia masz karte :D SDHC
Urządzenia wyposażone w czytniki SD nie obsługują kart SDHC
proste :D
Różnica pomiędzy standardem SD i SDHC [edytuj]
Większa pojemność (na korzyść kart SDHC)
Wyższy transfer danych (na korzyść kart SD) - zależny od klasy karty SD
Urządzenia wyposażone w czytniki SDHC obsługują również karty SD
Urządzenia wyposażone w czytniki SD nie obsługują kart SDHC
Niektóre karty SDHC są wyposażone w przełącznik, który definiuje tryb pracy karty. W jednym trybie karta pracuje jako SDHC z pełną pojemnością. W innym pracuje jako SD z pojemnością 2 GB.